God köttgryta
Den här köttgrytan heter Casabarco och den för tankarna tillbaka till när jag träffade min man. Receptet kommer från honom och han har lagat det många, många gånger till mig. Varje år när vi är på skidsemester i Sälen är det en stående maträtt på menyn och trots ananasen, som inte är LCHF, äter jag den med glatt humör efter en dag i skidbacken eller i skidspåret. Vi fyllde våra mattermosar med denna goda köttgryta och det kändes väldigt lyxigt att få äta så god mat ute i naturen. Nedan kommer originalreceptet.
CASABARCO
4 pers
600 g nötkött
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
2 purjolökar
1 gul paprika
1 röd paprika
200 g ananas i skivor
2 dl creme fraiche
1 msk stark curry
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Skär köttet i bitar och skiva löken. Bryn köttet och löken i en stor gryta. Pudra på curryn och tillsätt vatten och buljongtärning. Låt köttet puttra minst 30 minuter (gärna längre). Skiva purjolöken, tärna paprikorna och bryn i en stekpanna. Tillsätt till grytan. Dela ananasen i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med creme fraichen. Låt grytan puttra på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
8 kommentarer:
Vad gott det låter! Det skulle mina barn gilla! :)
Ha en fin onsdag!
//Lana
köttgryta va längesen!! borde plocka upp lite kött till det kanske.......
annanasen kan jag ju låta bli om jag vill ;)
Jag ska ha köttgryta snart och ska testa detta(förutom ananasen då jag inte gillar de i mat)
TAck för tipset!
Jag äter oxå väldigt sällan ketchup...men som sagt sonen! 1 msk honung tog jag!
Köttgryta var evigheter sen vi gjorde här hemma, men nu när vi har några lediga dagar framför oss kanske vi borde ställa till med ett långkok :)
Åh vad gott, köttgryta är aldrig fel :)
Vad för typ av nötkött använde du till receptet?
Sandra: Oftast använder vi färdiga grytbitar (kan variera vilken köttdel det är), så jag minns inte exakt vad vi hade den gången. Sist gjorde vi denna gryta på högrev (köpte en hel bit och skar i mindre bitar) men då kokade vi köttet längre, ca 1,5-2 timmar och det blev också väldigt bra.
Skicka en kommentar