måndag 9 juni 2014

Grekiska ugnsrostade grönsaker

Grekiska ugnsrostade grönsaker

Jag antar att vi inte är ensamma om att att grilla nu när sommaren är här. Jag gör ofta ugnsrostade grönsaker till det grillade köttet eller fisken och den här gången smaksatte jag grönsakerna med lite grekiska smaker. Grönsakerna toppades med oliver, fetaost och soltorkade tomater... jättegott och enkelt att göra. Till grönsakerna åt vi grillad fläskkotlett.


Grillad fläskkotlett


GREKISKA UGNSROSTADE GRÖNSAKER
5-6 pers

2 broccoli
1 röd paprika
1 röd paprika
1 rödlök
1,5 dl svarta oliver
150 g fetaost
0,5 dl strimlade soltorskade tomater
Olivolja
Timjan, torkad
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skär broccolin i buketter (använd gärna broccolistjälken också: skala och skiva). Skär paprikorna i bitar och rödlöken i större bitar. Skär fetaosten i kuber.

Lägg broccoli och paprika i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och krydda med timjan, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter i 225 grader och lägg sedan på övriga ingredienser och tillaga ytterligare 10 minuter.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Therese sa...

Ugnsrostade grönsaker är ju så gott!

Brittas mat sa...

Gott! Kanske blir det till fredagsfisken. Är så svag för soltorkade tomater.

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Jag har bara grillat en gång i år, men hoppas på att det blir snart igen! Älskar ugnsrostade grönsaker, kan äta det till typ allt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...