söndag 11 mars 2012

Vår ute, julmat inne

Rättikajansson

Jag började morgonen med att baka bröd, när sedan hela familjen hade vaknat blev det frukost i TV-soffan. Vi tittade på inspelningen av finalen i Melodifestivalen. Rätt låt vann enligt mig, så jag är nöjd och glad.

Jag blev så sugen på julmat och plockade ut några favoriter som jag lagade till middag igår. Det blev rättikajansson, anjovisrulle och köttbullar. En liten snaps fick vi till också. Jag hann inte göra hemmagjorda köttbullar så det fick bli köpta den här gången och så lyxade vi till det med rödbetssallad till. Trots det vårlika vädret ute var det otroligt gott med julmat.

Receptet på rättikajanssonen och anjovisrullen kommer. Jag har lagt ut ett recept på rättikajansson sen tidigare, men den här blev så mycket godare.

Anjovisrulle

Köttbullar

Rödbetssallad


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Åh vad gott, tänkte göra rättikajansson i julas men det blev aldrig av, får slå till med en till påsk :) Ha en skön söndag!

Fröken M sa...

haha härligt att se att vi inte är dom enda som "fuskar" och äter julmat lite då och då när suget sätter in ;)

Viggo ÄLSKAR ju att baka, och han älskar sina pepparkaksformar så det vore ju synd om de bara användes till pepparkakor.

Dessutom är det mycket roligare att bjuda pappa på nybakta "snigel-frallor" till frukost ;)

Anna sa...

Låter ljuvligt :)
Skönt att kunna äta de trots att de inte är jul :) gjorde ni helt rätt i!

Strumpstickan sa...

Nyfiken på rättikajansson, inte gjort det än..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...