torsdag 1 mars 2012

Kokospanerade fiskpinnar (LCHF)

Fiskpinnar, avokadoröra och broccoli

När jag såg det här receptet på fiskpinnar visste jag att jag var tvungen att prova. Lite kladdigt blev det med allt rullande i kokosnötsmjöl, doppande i ägg och sen ytterligare rullning i kokosflingor. Men oj vad goda de blev. Så vill du äta panerade fiskpinnar så finns här ett alternativ utan vetemjöl. Jag serverade fiskpinnarna med broccoli och avokadoröra.KOKOSPANERADE FISKPINNAR (LCHF)
5-6 pers

800 g fisk (Jag använde Alaska pollock)
1 dl kokosnötsmjöl
2-3 ägg
Kokosflingor

Gör så här:
Om fisken är i block, skär till pinnar. Häll upp kokosnötsmjöl på en tallrik, uppvispat ägg på en annan tallrik och kokosflingor på en tredje tallrik. Rulla fisken i kokosnötsmjölet, doppa sedan i ägget och rulla sedan i kokosflingorna. Upprepa för alla fiskpinnar. Stek fisken i rejält med smör eller kokosfett tills de får fin färg.


Receptet hämtat från Ryska dockor


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

Magsi56 sa...

Wow, det här måste jag prova! Har fisk, kokosnötsjmöl och ägg hemma. Men, kokosflingor?? Hm, det ska väl inte vara vanliga man hittar i affärens bak-hylla??

Unknown sa...

Kul att du gillade receptet! Och tack att du länkade till mig! :)
//Lana

Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF sa...

Ser riktigt gott ut! Tycker du att det smakade mycket av kokosen - självklart smakar det kokos... men tog det över smakerna?

anna sa...

Mums, vad fina de är!

Anonym sa...

Mums, det ser ju jättegott ut! Ska prova!

Jenny sa...

Ser jättegott ut!
Du skrev på min blogg att ni oftast äter samma frukost, då blir jag så nyfiken och undrar vad det är? ;)
Idag blir det lchf pannkakor till frukost efter önskemål av min sambo, det tar sig.... Och igår fick han lchf pasta och äter med gooood aptit!
Kram
(när jag ska kommentera så står det att jag måste logga in på mitt wordpress konto, hur?varför?)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Margareta: Kokosflingorna är de vanliga i affären. :-)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF: Lite kokos smakade det självklart men jag tyckte inte att det tog överhanden. Kokosflingorna blev krispiga och kokosnötsmjölet gav en väldigt god smak... tyckte jag :-)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Jenny: Frukosten här hemma blir oftast omelett av något slag (ost- och skinkomelett, kanelomelett m.m.). Tyvärr vet jag inte varför det står att du måste logga in, låter konstigt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...