onsdag 28 mars 2012

Tips på mat att ta med i matsäcksväskan

Gott med varm mat i skidbacken

Det här med matsäck är ju inte alltid så lätt när man helt plötsligt inte ska packa väskan full med mackor som man alltid gjort tidigare. Under vår skidsemester i år bestämde vi oss för att ha med riktig mat i skidbacken och det gick alldeles utmärkt och dessutom var det betydligt godare och mer mättande än de gamla mackorna.

Vi köpte varsin mattermos och varsin spork. Mattermosarna för oss vuxna rymde 0,5 liter medans sonens rymde 0,35 liter. På morgonen efter en mättande frukost värmde vi maten och fyllde våra termosar. Maten höll värmen väldigt bra fram till lunch. Att vi inte tänkt på att köpa mattermosar tidigare, det var ju så smidigt och bra. Förutom fyllda mattermosar hade vi med oss varsin LCHF-fralla.

Att dricka hade vi med oss kallt vatten, te (varmvatten och tepåsar) och kaffe. Till sonen hade vi med mjölk men han drack även te när han ville ha något varmt.

Oftast hade vi med oss matrester från middagen dagen innan men några dagar lagade vi matsäcksmaten på morgonen. För att maten ska hålla värmen bra är det bra att göra röror med mycket vätska i.

DETTA FYLLDE VI MATTERMOSARNA MED:
Fläskfilé med ingefära, paprika och ananas
Kycklingröra med bacon och broccoli
Korvgryta med sting
Casabarco
Renskavsgryta
Köttbullar i tomatsås
Gräddstuvad pytt med köttbullar och korv
Köttfärs- och vitkålsröra
Kyckling med wokgrönsaker i kokosmjölk

VI HADE DESSUTOM MED:
LCHF-fralla med bregott, ost och skinka

DRYCK:
Vatten
Te
Kaffe
(ta med lite grädde om du vill ha i ditt te eller kaffe)

OM MAN VILL HA NÅGOT EXTRA:
Nötter och mandlar
Miniostar

Inför första skiddagen la jag en påse mandlar i byxfickan eftersom jag mindes hur bra det var att ha något ätbart tillhands när magen började kurra efter mat. Men det kurrade aldrig i magen... hela familjen höll sig mätta och belåtna i skidbackarna! Så mandelpåsen låg orörd i byxfickan när skidsemestern var slut. Den första dagen hade jag även med små miniostar men de var vi också för mätta för att äta i backen.

Korvgryta med sting

Sporkar i glada färger

LCHF-fralla

Praktisk mattermos och termosmugg


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Theresia sa...

En mattermos måste jag skaffa! tack för dina fina tips :)

Unknown sa...

Vilka bra tips! :)
Ha en fin dag!
//Lana

Anna sa...

De var ju hur smart som helst =)

Anonym sa...

Var köpt du din mattermos, bara hittat 1,2 l, för stora?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Våra mattermosar är köpta på Naturkompaniet och är av märket Primus. De finns även att köpa på nätet, bl.a. på Get out. De på 0,5 liter tror jag bara finns i svart men de mindre på 0,35 liter fanns i fler färgglada färger.

Anonym sa...

tack för ett snabbt svaret

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...