torsdag 1 mars 2012

Avokadoröra

Jag minns första gången jag fick smaka avokado, det var hemma hos en kompis. Kompisens mamma målade upp en bild av hur fantastiskt och underbart gott det var med avokado och när jag sen smakade så uppfyllde det inte mina förväntningar. Jag tvingade i mig avokadohalvan och det dröjde många år innan jag åt avokado igen.

Idag tycker jag om avokado och äter den gärna som den är, som tillbehör till maten eller i någon röra. Den här avokadoröran är god att ha till fisken, tacosen, köttet eller att dippa grönsaker i.



AVOKADORÖRA
4 pers

2 avokado
1 dl creme fraiche
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skala och kärna ur avokadon. Mosa avokadoköttet med en gaffel och rör ihop med creme frachen. Smaka av med salt och peppar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

anna sa...

Man ska göra vissa övningar varje dag i mars. Man kollar mått och vikt. Jag vill tighta till min mage så därför gör jag detta =)Tack, lär behöva detta =)

Jag hade samma känsla när jag åt första gången och de dröjde väldigt många år tills jag åt de igen, väldigt väldigt många år =)

Ha en fin dag!

Unknown sa...

Gott med avokado! Jag äter den också ofta! :)
Lana

Jonas sa...

Här är receptet på familjens favoritavokadoröra! Vi äter den oftast till lax.

3 avokado, mosade
3 dl creme fraiche
1 hackad liten rödlök (eller ½ stor)
1 skvätt pressad citron efter behag
1-2 msk majonnäs
Rör ihop och smaka av med salt och peppar.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Jonas: Tack för receptet, det ska jag prova.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...