lördag 13 juli 2013

Tips: Isvatten med på picknicken

Is i flaskan

Har du packat ner vatten i picknickkorgen någon gång och när det är dags att dricka vattnet är det riktigt varmt? Hur gott är det egentligen! Självklart släcker både varmt och kallt vatten törsten men en varm sommardag är det gott att svalka sig med lite kallare vatten. Här kommer ett tips på hur du håller vattnet kallare längre samtidigt som du kan använda vattenflaskan som kylklamp i picknickkorgen.

Jag har startat en ny etikett på inläggen som heter "Picknick" där jag tänkte samla de recept och tips som kan vara bra att ha inför sommarens picknickstunder.

Fyll på med vatten


ISVATTEN MED PÅ PICKNICKEN

Tom plastflaska med skruvkork
Vatten

Gör så här:
Fyll plastflaskan men vatten i botten (ju mer vatten desto längre håller den kylan). Sätt på korken. Lägg flaskan i frysen, gärna lite snett så att vattnet fryser längs höjden av flaskan, se till att vattnet inte hamnar över flasköppningen. När pickningen packas tas flaskan fram, fylls med kallt vatten och ställs ner som kylklamp i picknickkorgen.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Anna sa...

Ja så gör jag med :)

monkan sa...

Jag gör också så! ;)
/M

cosmoscatten sa...

Jag med, jättebra tips! Ibland fryser jag en full flaska så räcker den på stranden en hel dag :)

Unknown sa...

Perfekt tips som borde användas oftare ;)
Kraaam <3<3<3

Mitt liv som fru L sa...

Vilket superbra tips! Har precis som du skrev stört mig på att dricka ljummet vatten! Tack :)

Kram C <3<3<3

Jeanette sa...

Detta är perfekt. Så har vi gjort i alla år när vi arbetar med hö på åkern ute på landet. Fast oftast fryser vi en hel flaska.
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...