onsdag 31 juli 2013

Nyplockade blåbär och joggingtur på förmiddagen

Nyplockade blåbär

Hur har ni det, har ni semester fortfarande eller är ni tillbaka i vardagen? Vi njuter fortfarande av semester och tar dagen som den kommer. Inga måsten eller stora projekt på gång, vilket är jätteskönt.

Idag började jag dagen med att gå ut och plocka blåbär. Vi har en liten skog bredvid tomten och i tomtgränsen växer det några blåbärsbuskar som är alldeles fulla med blåbär just nu. Det blev några deciliter blåbär som jag ska försöka hitta på något gott av.

Enligt väderprognosen kunde det komma lite regn i dag så Magnus ville hinna klippa gräset innan frukost och då passade jag på att ta mig en joggingtur under tiden. Det blev den längsta sträckan jag sprungit hittills, så jag känner mig lite mör i kroppen nu men på ett bra sätt.

När gräset var klippt och jag sprungit färdigt blev det dags för frukost (eller ska vi kalla det lunch kanske). Jag gjorde scrambled pancakes som vi åt med några av blåbären. Den här gången gjorde jag röran med bara kokosmjölk eftersom vi hade lite ont om grädde hemma och det blev också väldigt gott. Den grädde vi hade kvar vispade jag så att vi fick en liten klick var.

Jag är en periodare när det gäller att läsa böcker men på sommaren brukar det ofta bli mer läsning än annars. Just nu läser jag "Beautiful Creatures", någon som läst den (eller kanske hela serien)? Har ni sett filmen? Jag har bara börjat läsa i första boken och jag har inte sett filmen.

Blåbärsbuskar vid tomtkanten

Svettig efter en joggingtur

Scrambled pancakes, blåbär och vispad grädde

Sommarläsning: Beautiful Creatures


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Erika Skogly sa...

Gott med blåbär, och heja, vad duktig du är! Ha en fin dag!

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Härligt med egenplockade blåbär! Vill också ;) jag har sett filmen, men inte läst boken. Filmen var nog inte den bästa jag sett. men jag har hört att boken är mycket bättre!

Paula sa...

Jag har läst tre av böckerna i serien och ska snart läsa den fjärde. Jag tycker om böckerna, har precis som Marja hört att filmen inte är speciellt bra men jag tänkte se den när jag läst klart fjärde boken haha :)

Virre sa...

Ingen bok jag läst men jag kanske ska ta och spana in den!

Härlig start på dagen du fick! Egna blåbär... Klädsamt avis faktiskt. ;)

Kram!

Anonym sa...

Jag är riktigt avis! Bor på västkusten och vintern tog dö på alla blåbärsbuskar. En sommar utan blåbär är ingen riktig sommar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...