torsdag 11 juli 2013

Veckans löpträning - vecka 1

Jag snörde på mig gympadojorna

Ni vet de där filmscenerna där den snygga och vältränade tjejen springer med vinden i håret i solnedgången... hon blir ju aldrig trött, eller?! Jag har en inre bild av att löpning är så. Bara snöra på sig skorna, springa ut i naturen och njuta av att man flyger fram.

Idag är det en vecka sedan jag satte på mig gympadojorna och tog mina första stapplande springsteg. Därefter har jag varit ute och sprungit några dagar och dagarna däremellan har jag gått härliga power walks. Jag springer långsamt och det är ingen lång sträcka men jag har bestämt mig för att ta det lugnt och att inte ta ut mig för mycket i början.

Jag ska inte ljuga, för det är faktiskt riktigt jobbigt. Inte svävar jag fram som tjejen i filmen och inte är jag speciellt snygg där jag stånkar och pustar mig fram i snigelfart. Efter några hundra meter är jag övertygad om att benen kommer att vika sig under mig om jag inte får stanna och hämta andan. När jag ändå fortsätter och helt plötsligt får in en rytm i rörelserna och andningen, då känns det så himla bra. Att jag sen inte ser ut som min inre bild, det gör faktiskt ingenting.

Just nu är jag bara så himla glad att jag faktiskt gjorde det! Jag som är helt otränad har tagit de första löparstegen och nu siktar jag på att försöka fortsätta springa.


Veckans känsla:
Stolthet - tänk att jag faktiskt kom igång!


Veckans fråga:
Har ni några bra tips på stretchövningar efter joggingpasset?


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

Erika Skogly sa...

Har inga bra tips men vill säga BRA JOBBAT!

Virre sa...

*skrattar gott* Nä inte e man så där häftigt läcker när man springer. Man känner sig asgrym däremot! Du är grym! Jag började med att springa (eller nåja lufsa...)/gå varannan-låt till musiken i spotify.

ta det bara lugnt. Öka långsamt. Flåset kommer fortare än va själva kroppen vänjer sig. Höftböjaren är bra att stretcha efter löpningen. Googla så ser du jättebra bilder!

Bamsekram!

monkan sa...

Vet du, fortsätt så och snart så är du lika lätt i springstegen som Julia Roberts och får sådana fina och jämna svettfläckar på den snygga toppen!

Jag lovar men uthålligheten kommer snart...! Å dessutom är jag så imponerad för springa tycker jag är så dötrist...jag som har ett uppehåll från Friskis nu...men i våras körde jag löpband innan gympan och med den här kosten så orkar jag så mkt mer mot innan när jag tränade på Polly och kolhydrater..!

Kör hårt!
Kram/M

Mitt liv som fru L sa...

Vad duktig du är! Klart du ska vara stolt över dig själv :) Jag blir impad och glad för din skull! Du ska se om några veckor då svävar du när du springer ;)

Ha en fin dag :)
Kram C <3<3<3

NataliePettersson sa...

haha, vad roligt, jag började också springa för första gången igår, och du sätter varenda känsla mitt i prick. var ju skitjobbigt!! :)

Unknown sa...

Bra gjort!! Här är det visst lite paus ;)
Kraaam <3<3<3

Anna sa...

Håller med, det kunde väl varit motvind på ditvbägen och inte hemvägen. det hade varit lite lättare då :D

Är glad att du hittat löpningen samt pw. KÄnslan efter är så skön. Det är jobbigt med löpning, men snart har du kommit in i det. Jag tycker inte farten samt längd på rundan spelar någon roll. Man rör på sig för att det är kul och må bra. Du gör ett fint jobb, kramar <3
Jag har sprungit ett tag nu så fråga om det är något du undrar över.
Bra stretchövningar skulle vara rumpan(man sätter ett ben över det andra. antingen ståendes eller sittandes. Vet du vilken jag menar? sedan höftböjaren. kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...