söndag 28 juli 2013

Gurksås med dill

Gurksås med dill

Här kommer ett recept på en härligt frisk och fräsch gurksås smaksatt med dill och citron. Såsen passar perfekt som tillbehör till fisk. Receptet har jag sett hos Annica, som bara använde majonnäs i sin variant medan jag rörde i lite creme fraiche också. Vill man hålla gurksalladen helt mejerifri byter man bara ut creme fraichen mot majonnäs i receptet nedan.

Här äter jag såsen med laxfiléer tillagade i ugnen och små tomater. Den här såsen hade vi även med oss i picknickväskan tillsammans med varmrökt lax när vi cyklade längs Göta Kanal. Den är jättegod och lite matigare än bara en slät sås, nästan som en såsig sallad skulle man kunna säga.

Lax med gurksallad och tomater

Gurksallad


GURKSÅS MED DILL
2 pers

15 cm gurka
0,5 dl creme fraiche (kan bytas ut mot majonnäs för mejerifritt alternativ)
0,5 dl majonnäs
2 msk dill
0,5 msk pressad citron eller pressad lime

Gör så här:
Dela gurkbiten på längden och gröp ur den vattniga mitten. Tärna sedan gurkan. Blanda creme fraiche, majonnäs, dill och pressad citron i en skål och rör ner gurkbitarna.


Jag har utgått från ett recept från Fröken Nilssons kök


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

monkan sa...

Lite spännande men här i Petra så förekommer dill rätt ofta! I smör till brödet och även i tsatsikin! Jag tycker det är jättegott!

Strandhälsning /M

Unknown sa...

Mmm den är så god!!
Fast jag hade nästan glömt bort den så tack för påminnelsen och länkningen :)
Kraaam <3<3<3<3<3

Anonym sa...

Tack snälla <3 såsen ser jättegod ut. Ska ha rödstjärts i veckan så jag får testa den till de :) kram ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

Mitt liv som fru L sa...

Mmm det där såsen är jättegod! Speciellt till lax!
Måste laga detta i veckan! Tack för påminnelsen :)

Kram du fina <3<3<3<3<3
C

Anna sa...

Ja, tacos äter vi mkt här. Matteus älskar de :D Uppdatering vännen :) Berätta vad du gör, löper du något eller njuter du av ledigheten? <3 kramar

Cecilia sa...

Åh, den ska jag testa! Verkar inte alls krånglig att göra heller!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...