fredag 12 juli 2013

Pestoomelett med skinkfyllning

Pestoomelett med skinkfyllning

Tack för alla peppande ord angående min träning, ni är guld värda! Igår blev det dock varken löpning eller power walk för jag var så trött att jag faktiskt la mig och sov i drygt en timme på eftermiddagen när jag kom hem från jobbet.

Idag är sista arbetsdagen innan långsemestern och jag planerar att ta mig ut på en springtur efter jobbet. Ikväll kommer dessutom mina killar hem... längtar! ♥

Häromdagen såg jag att jag hade lite mandelpesto kvar i kylskåpet från tidigare i veckan. Dessutom hade jag smörgåsskinka och eftersom skinka och pesto är så gott ihop tänkte jag att det här kan jag göra något av. Det blev en pestoomelett med skinkfyllning som jag hade med mig till jobbet. Mycket gott!PESTOOMELETT MED SKINKFYLLNING
1 pers

2 ägg
2 msk vatten eller vispgrädde
2 msk pesto (jag använde egengjord mandelpesto)
Salt och vitpeppar

Fyllning:
Skinka

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål med en gaffel. Häll smeten i en stekpanna (min stekpanna hade en diameter på 20 cm) och stek på medelvärme, rör gärna lite försiktigt i botten i början. Lägg på ett lock och låt omeletten stekas klart. Ta av från värmen, lägg på skinka och vik dubbel.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Virre sa...

Omelett är enkelt men ändå inget jag äter så ofta. Ingen jättefavorit direkt. Måste prova att lägga på ett lock så där som du skriver. Kanske kan bli riktigt gott då.

Ha en go fredag! Kram!

Anonym sa...

Så enkelt och så gott det ser ut det tar jag och gör en egen variant av till veckan.
Tack för pepprande ord du ger mig jag blir lika glad varje gång.
Nu önskar jag dig en bra dag och att du ska få njuta av semestern
Anna jagaminus.bloggo.nu

Mitt liv som fru L sa...

Håller med, pesto och skinka är jättegott ihop! Detta måste provas, ska bara göra pesto först ;)
Ha det så härligt med dina grabbar!
Kämpa på med löpningen, du är såå duktig!

Ha en fin dag :)
Kram C <3<3<3

Cecilia sa...

Åh, mandelpesto! Måste jag prova! Pesto är en av mina absoluta smakfavoriter, nästan så att jag kan äta bara pesto utan tillbehör ibland ;)

Jättetrevlig blogg! Många bra idéer har jag "lånat" från dig, TACK!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Humlan: Smaken påverkas inte av att jag använder lock, omletten tillagas bara snabbare och mer jämt. Jag gillar inte "dallriga" omeletter som inte är riktigt klara, därför passar det perfekt för mig att använda lock eftersom hela omeletten stelnar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...