tisdag 15 maj 2012

Omelett med ost, skinka, pesto och tomat

God frukostomelett

Vi äter ofta omelett till frukost, det är både gott och mättande. Omelett går att smaksätta på väldigt många sätt så det är lätt att variera sig så man inte tröttnar. Eftersom jag hade nygjord mandelpesto i kylskåpet passade jag på att använda den till frukostomeletten. Jag använde grundreceptet på omelett och toppade med ost, skinka, pesto och tomat. Det blev väldigt gott!



OMELETT MED OST, SKINKA, PESTO OCH TOMAT
1 pers

2 ägg
2 msk vispgrädde
Salt och vitpeppar
Några skivor ost eller riven ost
1-2 skivor skinka
Pesto (jag använder mandelpesto)
Tomatskivor

Gör så här:
Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en skål med en gaffel. Stel på medelvärme tills ovansidan har stelnat. Lägg på osten och skinkan på ena halvan av omeletten och bred sedan ut peston ovanpå. Toppa med tomatskivor och vik omeletten dubbel.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Oh, vad gott det låter! Din pesto måste jag absolut prova laga! :)
ha en fin dag!
kram
//Lana

Unknown sa...

ja den där peston.......hittade ett recept i buff'e idag som jag tänker korsa med dittrecept.......

lchf dieten sa...

Så fräsch och lättlagad lchf rätt!

Erika Skogly sa...

Mums!

Dannie sa...

Vi brukar faktiskt inte äta omelett till frukost, händer ibland till lunch eller middag istället.
Din såg väldigt god ut, pesto är underbart!

Anonym sa...

Kanske en dum fråga, men skalar du mandeln innan du mixar den?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Jag skållande inte mandeln innan jag använde den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...