lördag 11 januari 2014

Möra kycklinglår (Crock Pot)

Mört kycklinglår

Jag gillar verkligen min Crock Pot och har lagat massor med mat i den. Än så länge har jag bara använt den på lediga dagar när jag varit hemma större delen av tiden men någon gång ska jag våga testa att sätta igång den innan jag åker till jobbet. Det skulle inte vara helt fel att komma hem till en färdiglagad middag.

Den här gången lagade jag kycklinglår som blev otroligt möra och väldigt goda. De föll nästan isär när jag försökte lyfta ur dem ur grytan och köttet lossnade väldigt lätt från benen. Dessutom brukar kycklinglår vara väldigt billiga vilket aldrig är fel. Till kycklingen serverade jag stekt vitkål med cocktailtomater.

Kyckling och vitkål med cocktailtomater



MÖRA KYCKLINGLÅR (CROCK POT)

2 kg kycklinglår
2 morötter
1 gul lök
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
Salt och svartpeppar

Marinad:
1 dl olja (rapolja eller olivolja)
1,5 msk kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta (ska ta 2 nästa gång)
1 msk röd currypasta
1 msk torkad basilika
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här:
Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingdelarna, tryck gärna in marinaden under skinnet. Låt kycklingen stå i kylskåpet över natten (går att lägga i grytan direkt om man vill). Skär morötterna och löken i stora bitar och lägg i botten av grytan. Häll på vin, vatten och fond. Salta och peppra. Lägg ner kycklingen i grytan och ha på extra salt och peppar. Tillaga i 8-10 timmar på låg värme.

Om man vill: Ta upp kycklingen ur grytan och lägg på en ugnsplåt med skinnet uppåt. Pensla kycklingen med smält smör. Kör ca 5 minuter i ugnen på 225 grader för att få lite yta på skinnet.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

monkan sa...

Det lät verkligen gott! Blir lite som pulled chicken? Det står på min "att prova lista" men veckan har ju bara sju dagar... ;-)
Kram/M

Unknown sa...

Mmm...vad gott det låter! Gott med marinad också!:)
Ha en fin dag!
Kram <3
//Lana

Anonym sa...

Använder du marinaden under tillagningen eller häller du bort den?

Anonym sa...

Mitt namn kom inte med, sorry!
//Christina

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Christina: Jag hällde i all marinad i grytan. :)

Anonym sa...

Blir min helgmiddag! Tack Erica!
//Christina

Mårtenssons kök sa...

Visst är den där crockan en riktigt bra uppfinning. Det tog ett bra tag innan vi vågade lämna vår igång när vi inte var hemma, men de gånger vi har gjort det så har det gått jättebra!

Unknown sa...

Jag tycker det blir trångt med 2 kg kycklingklubbor men det är ingen fara om dem ligger på varandra litegrann? :) tack för bra recept!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Unknown: Kycklingen kan ligga på varandra, det går jättebra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...