onsdag 22 januari 2014

Bobergs kassler

Kassler toppad med champinjoner och rödlök

Den här maträtten blev vi bjudna på av familjen Boberg för många år sedan och varje gång vi lagar detta kallar vi den för Bobergs kassler. Det är en enkel och snabblagad middag som jag serverade kokt blomkål till den här gången. En god sallad eller kokt broccoli är också gott till kasslern.

Jag brukar passa på att köpa kassler när det säljs ut billigt i lite större bitar. Den här gången tillagade jag all kassler på en gång och nu har jag många matlådor av detta uppdelade i kylskåpet och i frysen. Självklart kan man halvera receptet om man vill göra mindre mängd.

Bobergskassler och kokt blomkålBOBERGS KASSLER
6-8 pers

1,5 kg kassler
500 g champinjoner
2 rödlökar
5 dl vispgrädde
2 msk soja
Salladskrydda
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skär kassler i skivor, men skär inte ända ner utan låt köttbiten hänga ihop. Lägg kasslern i en ugnsform. Skiva champinjonerna och finhacka rödlöken. Tryck ner lite svamp och lök mellan kasslerskivorna och lägg resten bredvid kasslern i formen. Blanda grädde, soja och kryddor och häll i formen. Tillaga i ca 20 minuter i 225 grader.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

cosmoscatten sa...

Mmm det lät gott! Och så enkel och bra vardagsmat, det måste jag testa nån gång :) ha en bra dag! Kram

Therese sa...

Kassler var det längesen vi åt. Tack för påminnelsen:)

Semester & Mat sa...

Det där såg ju riktigt smaskigt ut :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...