torsdag 15 augusti 2013

Veckans löpträning - vecka 6

Mot det onda :(

Jag började min sjätte vecka med en ond fot. Foten har varit uppsvullen samt gjort väldigt ont och det betyder att det inte har blivit någon löpning alls den här veckan.

Det känns otroligt frustrerande och jag är väldigt besviken på situationen. Nu när jag väl har kommit igång med löpträningen och jag tycker att det är roligt... då gör jag illa mig så jag inte kan träna. Jag vet att jag inte kan göra mycket åt det, det är bara att vänta tills foten blir bra igen och sedan börja försiktigt igen.


Veckans känsla:
Besvikelse - jag vill ju springa nu när jag har kommit igång!


Veckans fråga:
Har ni skadat er någon gång så att ni inte har kunnat träna? Tog det lång tid innan ni var tillbaka och kunde fortsätta springa igen?

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

14 kommentarer:

Unknown sa...

Så tråkigt!! Hoppas den blir bra snabbt.
Jag borde komma igång snart igen men skyller på min förkylning ff.... Dax att släpa ut sig själv kanske ;)
Kraaam <3<3<3<3

Anna sa...

Nej, vad tråkigt =( Jag hoppas de går över fort <3 Ta de lugnt bara så det inte går upp igen. Du kanske kan göra lite coreövningar nu ist. Stärka upp kroppen, då blir löpningen något lättare och minskar skadorna på knä osv.
Jag blev skadad i knäet för ett år sedan och de gjorde att jag missade göteborgsvarvet som jag var anmäld till. De va fruktansvärt, men samtidigt visste jag att jag var tvungen att vila. Kramar

Anne-Marie sa...

Inte roligt, men vad har du gjort med den? Överansträngd eller stukad? Du kan få lite tips om hur du kan få den bra snabbare utan Voltaren...

Mitt liv som fru L sa...

Trist :( Du som varit såååå duktig! Jag hoppas det onda i foten går över snabbt!

Ha en fortsatt fin dag!
Kram C <3<3<3

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anne-Marie: Jag vet inte om det är överansträngning eller stukad. Det gör ont under fotknölen på sidan av foten och det är också där det är svullet. I början gjorde det konstant ont, därför använde jag voltaren, nu behöver jag det inte längre.

Jag har börjat med några fotövningar varje dag för att stärka foten.

Du får gärna skriva om du har tips på hur det blir bättre fortare. :)

monkan sa...

Men vad tråkigt! Ibland så typiskt när hen äntligen kommit igång! Bara bida tiden...
;) /M

CharlottaSofia sa...

Nej, vad tråkigt. Jag tror vi befinner oss på lite samma nivå vad gäller löpning. ( Jag har sprungit i ungefär 3 månader). Kul att hitta en blogg där någon är lite på samma nivå och inte redan är fullfjädrad maratonlöpare :-)

Jag har inte skadat mej så att jag inte kunnat springa men däremot kännt av både knän och benhinnor. Det som hjälpt mej (tror jag) är att träna lite styrka också. Ben och bål främst och och så gör jag, vad heter det? Tåhävningar så fort jag får tillfälle och stretchar noga.

Hoppas det går över illa kvickt. Så frustrerande när man vill men inte kan.

Virre sa...

Oja.. vet hur det känns... så bittert. Jag gjorde ju det intilligenta att springa 17 km i dåliga skor när jag bara sprungit i några månader. Och drog på mig en benhinneinflammation. Som jag fortfarande dras med sviterna av. Där av mitt mantra; öka långsamt! Flåset kommer fortare än leder, ligament och muskler stärks. Jag har lärt mig det den hårda vägen. Jag vilade från mitt. Inte så mycket som jag borde men jag försökte. Sen tränade jag annat tills benen höll hjälpligt.

Gå till en läkare om det inte blir bättre, dumt om det blir kroniskt.

Kramen!

Cecilia sa...

Ja, fy vad trist det är när det gör ont! Det tog ganska många veckor för mig att repa mig, minns jag. Förmodligen hade jag bara överansträngt foten, men det gick så långt att jag fick röntga den för att utesluta fraktur... Hur som helst gick det över så småningom och jag kunde fortsätta träna. Jag tränade dock andra saker under tiden, som inte belastade foten. Hoppas du blir bra snart så du kommer ut i spåret igen! Kram

Erika Skogly sa...

Det är irriterande när man väl kommit igång med träning och så ska kroppen krångla. :( Krya på dig!

Unknown sa...

Aj då, tråkigt! :(
Hoppas foten blir bra snart!
jag har faktiskt skadat mig på träningn för två år sedan...i fotleden...har sträkt muskel. Och jag får svullen fot på det ställe hela tiden nu... :( Det går inte över! :(
Kramar! <3 <3 <3

Anna sa...

Hur går det med foten? <3 kram

Angelica - Vardagsliv med LCHF sa...

Gjorde illa mig i fotleden en gång när jag sprang för långt och överansträngde mig. Var värst på nätterna och på morgongen när jag inte kunde gå. Fick ha benet på en kudde ett år tror jag. Men hoppas det går fortare än så för dig att bli bra! :-)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anna: Den gör fortfarande ont, tyvärr. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...