tisdag 13 augusti 2013

Mejerifri squashlimpa (LCHF)

Squashlimpa

Squashen växer så det knakar och vi äter squash i allt just nu. Jag har ju redan bakat en squashkaka så jag tänkte att det borde ju gå att baka squashbröd också. Sagt och gjort, jag testade och resultatet blev det här squashbrödet. Squashbrödet blev väldigt gott och perfekt till er som dessutom vill äta mejerifritt. Jag har bakat flera stycken squashlimpor som jag har fryst in, dock har vi fortfarande massor av squash kvar. :)

Tål ni inte valnötter eller vill variera smaken på brödet så byter ni bara ut valnötterna mot mandel eller andra valfria nötter. Det är också gott att rosta nötterna och mandeln innan de mixas till mjöl.




MEJERIFRI SQUASHLIMPA (LCHF)
1 bröd

100 g mandel (eller mandelmjöl)
100 g valnötter
50 g solroskärnor
100 g valfria frön (ex. 50 g linfrön och 50 g sesamfrön)
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk krydda (ex. brödkryddor, kanel eller nyponpulver)
300 g grovriven squash
6 ägg

Gör så här:
Mixa mandel, valnötter och solroskärnor till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop äggen och den rivna squashen i en separat bunke. Blanda allt och häll upp i en smord 1,5-litersform (har du en form där brödet ofta fastnar? Ta ett bakplåtspapper, knögla ihop och tryck ut i formen. Smörj bakplåtspapperet). Låt stå och svälla i 5-10 minuter.

Grädda i ca 70 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen, lägg över aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Låt brödet svalna på galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.


Tips: Byt ut valnötterna mot mandel eller andra nötter för att variera smaken på brödet.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

19 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Åh, vad gott det låter! Det brödet ska testas till i helgen! :)
Ha en fin kväll!
Kramar!
//Lana

Hus Inspiration Inredning sa...

Jag tänkte starta igång en Träningsutmaing!

Denna utmaning går mest ut på att hålla igång och röra på sig på en viss nivå under en viss tid varje vecka. Bestäm dig, utifrån ditt nuläge, hur mycket träning per vecka känns som realistiskt men ändå som en utmaning för dig. Är du nubörjare så börja med 30 min pass (förslagsvis raska promenader blandat med lite lite jogg) 3 gånger i veckan. Hur mycket vill du träna för att känna dig nöjd? För mig handlar det om runt en timme 3ggr i veckan!Kör igång redan idag!

Kom ihåg att du tävlar mot dig själv, på dina villkor och utifrån dina egna förutsättningar! Du gör detta för din skull, en sådan här satsning på dig själv är du alltid värd!
Veckovis kommer jag presentera veckans utmaning, varje vecka på tisdagar kommer en ny utmaning

Rapportera varje dag du tränat och länka till mig så jag ser att ni tränar! (Jag länkar tillbaka till er vid varje utmaning så alla kan följa er träning) Skriv gärna en kommentar på min blogg också så jag inte missar någon.

Vill du vara med? Anmäl dig här på min blogg genom att kommentera: http://husinspirationinredning.blogspot.se/2013/08/traningsutmaning_13.html

anna sa...

Tack snälla <3 Tror du att de går med zucchini ist? Låter och ser gott ut :D kramar

Fröken M sa...

Spännande !! Hos dig kan man alltid räkna med att hitta roliga och annorlunda recept ! Me like !! :)

Anna i Skåne sa...

Squash och zuccini är samma sak. Grönsakens namn på olika språk.

Anne med e sa...

Vilket spännande bröd!

Tack för titten hos mig. Såg din kommentar hos Cissi också. Varför vänta till nästa år? Orkar du inte springa hela 5 km kan man gå lite emellan! :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Hus Inspiration Inredning: Spännande, det ska jag kolla in!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anna: Precis som "Anna i Skåne" skriver så är squash och zucchini samma grönsak, bara olika namn. Zucchini är det italienska namnet och squash det engelska. Så det går utmärkt att baka med zucchini. :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anna med e: Hade funderingar på att anmäla mig redan i år men det krockar med annat tyvärr. Jag laddar inför nästa år istället. :)

Erika Skogly sa...

Det låter både gott och saftigt!

Pia Nyberg sa...

Oh vad bra, det måste jag testa! Ska få lite squash av en kollega. Har du provat att frysa squash på annat sätt än frysa bröd?

Anne med e sa...

Vad synd för Cissispringer har en start över, hon har fått ett avhopp...

monkan sa...

Spännande med squash i matbrödet!

Om squash/zucchini sägs ibland: världens mest felstavade grönsak! ;) (fast än har alla stavat rätt, tror jag!)

/M

Sonja Kidron sa...

Mums, vilket häftigt bröd!! Det ser toppengott ut!
:)
Ha en härlig fredag!
Kram S

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Pia Nyberg: Jag har inte provat själv men fick ett tips från en läsare att skala, ta bort kärnhuset, dela i små bitar och styckfrysa på en bricka. Lägg sedan i en burk och ta fram om man vill ha i röror eller smörsteka som de är.

Pia Nyberg sa...

Aha, men det var ju en bra ide! Tack!

tht sa...

Detta brödet ska jag testa att baka imorgon! Ser jättegott ut!

tht sa...

Det inte bara såg gott ut, det var det också! Jag kommer garanterat att baka det igen! :)

Veronica sa...

Det här måste jag bara testa! Så gott det lät!

Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...