Yoghurtmarinerad rostbiff, tzatziki och sallad
I söndags åt vi en riktigt god middag, nämligen yoghurtmarinerad rostbiff. Enligt originalreceptet ska rätten göras på lammrostbiff men det fick jag inte tag i när jag handlade. Vanlig rostbiff fungerade alldeles utmärkt och det blev fantastiskt gott. Vi serverade tzatziki och grönsallad till köttet.
YOGHURTMARINERAD ROSTBIFF
4 pers
600 g rostbiff (enligt originalreceptet lammrostbiff)
1 dl turkisk yoghurt
3 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk malen koriander
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här:
Tärna köttet. Blanda yoghurt, vitlök, ingefära, koriander, salt och peppar till en marinad. Vänd ner köttet i marinaden och låt marinera minst 30 minuter, gärna längre. Stek sedan köttet i stekpanna.
Receptet hämtat från tidningen Mersmak
6 kommentarer:
Åå, det där såg ju supergott ut!
Ser mumsigt ut! Jag har aldrig testat att göra rostbiff, men det är på tiden ser jag =)
Ser underbart gott ut, det måste jag prova. Tack för tipset kram Gottelisa
Det ser nydelig ut! Jeg trenger å fornye meg. Jeg har en tendens til å anvende de samme krydderne om og om igjen. Yoghurtmarinering vil gi ny smak :)
Åh vad gott! Det var ett tag sedan vi åt en riktigt god köttbit, får bli till helgen! Ha det bra!
Ja det är ju så perfekt :allt bra med dig?
Skicka en kommentar