Vinkokta fikon och brieost
Här kommer ett tips på en god efterrätt som passar perfekt till ostbrickan. Just dessa bjöd vi på i julas när släkten bodde över. Vi dukade upp en blandning av olika ostar till fikonen och ställde även fram kex till de som ville ha. Fikonen bör serveras rumsvarma, tas de direkt från kylskåpet kommer inte smaken fram lika bra.
VINKOKTA FIKON
6 pers
6 färska fikon
2,5 dl rött vin
0,5 tsk äkta vaniljpulver
Gör så här:
Häll vinen och vaniljpulvret i en kastrull och koka i ca 5 minuter. Skär under tiden fikonen i halvor eller fjärdedelar. Lägg i fikonen i vinet och låt blandningen sjuda i ca 5 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Sila av vinet och servera fikonen rumstempererade tillsammans med någon god ost, exempelvis brieost.
4 kommentarer:
spännande ! det kanske är något för mig som älskar både ost och vin ;)
Kram
De lämnar aldrig LCHF ifred, ett evigt tjat =/ Vad härligt. Vad jobbar du där som?
Är det för att du jobbar som ni kollar dagen efter? eller gillar ni bara att göra så?=)Ha en fin helg
Kram
Det där såg inte dumt ut! Vi äter gärna ost här och det är gott ntn lite sötare till!!
Ha en trevlig helg!
=)
Låter underbart, har alltid velat ha ett administrativt jobb.
Vad kul att ni väntar för hans skull.Javisst blev de tacos =)
Ha en fin jobbarhelg!
Skicka en kommentar