tisdag 7 februari 2012

Kesoäggröra

Vill du förnya äggröran så kan jag rekommendera dig att testa kesoäggröra. Den är mättande och god och kan smaksättas på olika sätt. Min favorit är att toppa med kanel och servera med lite vispgrädde. En perfekt frukost som jag står mig väldigt länge på.


Toppad med kanel och serverad med lite vispgrädde


KESOÄGGRÖRA
1 pers

2 ägg
1 dl keso
2 msk vispgrädde
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser och stek på svag värme i rejält med smör. Rör hela tiden tills äggröran får en krämig konsistens. Jag använder en värmetålig slickepott att röra med.

Serveringsförslag:
- Rör ner lite skinka i kesoäggröran.
- Toppa med kanel och häll på lite vispgrädde.
- Stek lök och paprika och häll på smeten och värm till en äggröra.
- Servera med stekt bacon.

6 kommentarer:

Jenny sa...

Jag satt precis och tänkte att jag måste hitta på något nytt istället för omelett och äggröra. Så läste jag här :). Tack

Lotta sa...

Vilka fantastiska recept! Tack för det! :) Rättika gratäng gjorde jag för ett par dagar sen och det var verkligen gott, kommer inte att sakna potatisgratäng särskilt mycket när det finns ett sånt bra alternativ. :)

Caritha sa...

Min favvofrukost som jag äter varje dag, jag äter den med en dutt gurkmeja, ingefära och ganska mycket kanel på. Hur gott som helst:)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Caritha: Tack för tipset! Jag ska testa din smaksättning. :-)

Ulrica sa...

Hej Erica! Testade detta igår och det var så himla gott! Tycker du har fantastiska recept. Enkelt och gott! Saknar ett receptregister i din blogg. Så man kan söka i bokstavsordning. ;) Tack för inspiration och glädje! Kraam! /Ulrica

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Ulrika: Ska kolla upp om det finns något enkelt sätt att fixa ett receptregister, tack för tipset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...