Idag åt vi grillad kyckling med cole slaw och avokado till lunch. När jag gjorde cole slaw använde jag den hemmagjorda majonäsen och jag la en klick av majonnäsen på avokadon. En god och mättande lunch.
Grillad kyckling, cole slaw, avokado och majonnäs
EGENGJORD MAJONNÄS
ca 3 dl
1 ägg
1,5 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl rapsolja
Ev. några droppar pressad citron
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Lägg alla ingredienser i en mixerskål och mixa med staxmixer tills majonnäsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
7 kommentarer:
Visst är det enkelt att göra majonnäs med stavmixer! Jag brukar också göra på det sättet! Snabbt och enkelt! :)
Lana
Aha kanon med ett recept för hela ägget!!
*springer o plockar fram grejorna*
fast jag kommer säkert vispa som vanligt ;) för hand!! passa på o träna armen lite ;)
Så bra at det går an å bruke stavmikser! Det visste jeg ikke.
Har du forresten laget pesto? Resultatet ble ikke så bra en gang jeg prøvde..
Tackar för receptet. Visste inte att de va så busenkelt att göra själv =)
Sukkerpinnengelen: Nej, pesto har jag tyvärr aldrig testat att göra själv.
Hej å tack för receptet på mjonäsen :)
Vet du hur hållbar den är, kan den stå sig en vecka tror du???
Tänkte om man skulle dubbla satsen och ha i kylskåp???
Perfekt måste jag testa. Man får ju i sig onödigt socker i den köpta :(
Kram Madde
Madelene: Majonnäsen håller sig ungefär en vecka i kylskåpet.
Skicka en kommentar