Jag läste någonstans om någon som hade ätit vitkålsmos och kände att det måste jag testa att laga. Det blev väldigt gott och en fördel är ju dessutom att vitkål är väldigt billigt.
VITKÅLSMOS
4 pers
800 g vitkål
50 g philadelphiaost
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Skär vitkålen i grova bitar. Koka i lättsaltat vattet i ca 10 minuter. Mixa till jämt mos och smaksätt med salt och peppar.
9 kommentarer:
Vad tråkigt, hoppas han krya på sig fort!
Vitkålsmos har jag aldrig hört talas om, värt att testa :D
Ja, du vet vad man kan göra goda saker! Låter jättegott .. jag älskar alla kålsorter så detta gillar jag säkert!!
=)
Oj det lät spännande. Jag har tröttnat på blomkåls- och broccolimos.
Intressant! Det där far man nog testa.
Svar: Ja, det fanns flera godsaker där!
Måste testa detta! Det behövs något nytt. Tack
Oj det där lät spännande, måste testas!
Detta lät mycket gott. Jag har bara testat att steka vitkål i strimor med olika tillbörheter. Sedan har jag testat blomkålsmos och det är ju så otoligt gott :)!
spännande! har inte testat detta mos men gillar alla andra ju ;) så varför inte, har ett rejält huvud i kylen så.....
Nu är din sida min favorit, nr 1, så ikväll blir det vitkålsmos. Så himla gott blev det!
Skicka en kommentar