måndag 27 februari 2012

Köttfärs- och vitkålsröra

Smidigt med hela maträtten i samma panna

Ikväll blir det en maträtt baserad på vitkål och köttfärs, allt serverat från samma panna... kan knappast bli bättre. Ni som följer min blogg har säkert märkt att jag har en förkärlek för enkla, lättlagade maträtter och den här köttfärs- och vitkålsröran passar definitivt in under den kategorin. Kålpudding är ju en favorit och den här maträtten har liknande smak men tillagas på spisen. Sist jag serverade detta här hemma åt vi den som den var men idag kommer jag att servera med lite upptinade lingon.




KÖTTFÄRS- OCH VITKÅLSRÖRA
4-5 pers

500 g köttfärs
500 g vitkål
250 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk köttfond
0,5 msk soja
2 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Finhacka löken, strimla vitkålen och skiva svampen. Stek svampen i smör och ta sedan upp den ur stekpannan. Stek vitkålen i rejält med smör tills den är mjuk, ta upp även den ur stekpannan. Fräs löken och pressad vitlök, tillsätt köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt. Tillsätt fond och soja samt salta och peppra. Rör ner svampen och vitkålen och blanda runt. Häll på grädden och låt den koka in under 10 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

14 kommentarer:

Russin sa...

hej hej..
denna brukar vi göra med.. Murr ska detta recept heta har jag hört från den vän som lärde mig receptet. .:)

Chmpinjoner brukar vi inte ha i men ska försöka komma ihåg det till nästa gång.. :)

gjorde föresten din tonfiskgratäng häromdagen och MUMS så god den blev.. :)

ha en fin dag..

Maria sa...

Visst är det gott med köttfärs & vitkål !! Jag brukar göra liknande fast med creme fraiche och lite senap i ... jättegott!
Står på veckomenyn senare i veckan!
= )

Unknown sa...

Står med på min veckomeny oxå!!

Anna sa...

Ser jättegott ut! Gillar oxå kombinationen :)

Anonym sa...

Hej
Vet du hur det är med lingon inom lchf? Det är så bra med dessa snabba maträtter ;)

Helen sa...

Ååå det så godt ut! Og så enkelt! Det kan jeg like..! :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Jennysvardag: Lingon innehåller 11 g kolhydrater/100 g. Det beror på hur sockerkänslig man är så det bästa är att känna efter själv vad man klarar av utan att triggas att äta för mycket. Maträtten går utmärkt att äta utan lingon också.

Magsi56 sa...

Mmmm, va sugen jag blev. Länge sen nu men en variant av detta brukar stå på mitt middagsbord då och då :) Nu blir det att inhandla köttfärs och vitkål på hemvägen :)

Therese sa...

Mums det här måste jag prova. Blir nog redan imorgon tror jag.

Laizan sa...

Tack för receptet, den var jättegod, blir nog flera gånger. Har gjort din broccoli och skinkpaj ett par gånger också.

L sa...

Hej!

Mitt namnär Lilian och jag hittade din blogg för ett par veckor sedan och jag måste säga jag vart så inspirerad! Liksom du har jag förkärlek till enkla recept som går hyfsat snabbt att tillaga och jag började med en rätt strikt LCHF-diet i måndags, har aldrig ätit enl LCHF förut. Jag har satt mig ner och gjort ett matschema för fyra veckor framåt. Iallafall dessa maträtter har jag tagit en hel del från dig, just för att dina recept låter enkla och goda. Det jag egentligen bara ville säga från början haha var att jag lagade den här igår. Herremingud så gott det var!! :) Och så enkelt. Jag ser så fram emot mina kommande fyra veckor med massa goda rätter inspirerade från dig!

Må så gott i vårvädret!

mvh
Lilian

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Lilian: Vad roligt att du gjort ett matschema och inspirerats av mina recept. Den här rätten är en favorit här hemma som återkommer ofta på menyn. :-)

Anonym sa...

Tack för recept det var gott gjorde det dock utan grädde.
Hälsningar Therese

Anonym sa...

Krydda med kanel och ingefära!
Mums

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...