fredag 3 februari 2012

Fetaostgratinerad lax

Jag undrar om inte lax är min favoritmat. Varenda gång jag äter det tänker jag att jag skulle kunna äta det varje dag eftersom jag tycker att det är så gott. Den här gången lagade vi fetaostgratinerad lax i ugnen och det blev suveränt gott. Till laxen provlagade vi en sås vi aldrig ätit tidigare men som vi absolut kommer att göra igen. Såsen heter beurre blanc och är en smörsås och den passar väldigt bra till fisk. Avokado blev det också till laxen, det är ju så gott. Det blev helt enkelt en fantastiskt god måltid.


Fetaostgratinerad lax, beurre blanc och avokado


FETAOSTGRATINERAD LAX
4 pers

4 laxfiléer
150 g fetaost
Olivolja
Dill
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Gnid in laxen i olivolja, salta och peppra och lägg i en ugnsform. Smula över fetaosten och toppa med lite dill. Gratinera i 20 minuter i 150 grader.

5 kommentarer:

Maria sa...

Jag håller med dig om lax - tröttnar aldrig på det, man kan ju variera så oändligt! Såsen verkar underbar, passande till just fisk! Ha en trevlig fredag! =)

Ellen - LCHF och mycket annat sa...

Ah lax är en favvo hos mig med, gärna med dillsas.

Svar: Hehe ja, jag gillar inte mössa för det förstör haret ;-)

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Härligt med mat som är lätt och laga och som blir supergod, det gillar vi! Trevlig helg!

marlene sa...

Allt bra? :) kram

anna sa...

Önskar dig en super trevlig helg!kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...