måndag 11 mars 2013

Senapskokt kålrot

Helstekt ryggbiff, senapskokt kålrot och sallad

Måndag igen och idag vaknade vi till en kall morgon, minus 17 grader. Vi har haft en skön helg och umgåtts hela familjen hela helgen. I lördags var vi på Kulturskolan här i Linköping. De hade öppet hus för barn som ville prova på olika musikinstrument. Algot provade på det mesta och favoriterna var trumpet och bas. När jag var i Algots ålder spelade jag fiol så det kändes lite nostalgiskt när han provspelade fiol.

På kvällen åt vi helstekt ryggbiff med senapskokt kålrot. Dijonsenapen gav en väldigt god smak på kålroten och det blev ett perfekt tillbehör till köttet. Jag kommer absolut att laga detta igen. Vi äter rotfrukter ibland och kålrot innehåller relativt lite kolhydrater.

Helstekt ryggbiff

Senapskokt kålrot


SENAPSKOKT KÅLROT
4 pers

1 kålrot
2,5 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skala och skär kålroten i kuber, ca 1 cm. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Koka ca 15 minuter, rör ibland. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.


Receptet hämtat från 56kilo.se


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

biaweb.se sa...

Senap är en god krydda, tillsammans med kålrot passar den finfint! Hur gjorde du med ryggbiffen? Jag kan inte få till dyra köttsorter :)

Unknown sa...

Spännande recept! Måste testa! :)
Det är så roligt att träffa många barn som är nyfikna på olika instrument när det är öppet hus på kulturskolan! Vi har vårt öppet hus i maj! :)
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana

Sukkerspinnengelen sa...

Interessant måte å bruke kålrot på. Jeg syns nemlig den kan være litt vanskelig å spise. Jeg har et par økologiske kålrot liggende og vente på en god idé - kanskje det var denne ;)

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Åh, jag älskar kålrot - och som du skriver, kålrot innehåller inte så hög andel kolhydrater.

Mitt liv som fru L sa...

Vilken lyxmåltid! Ser jättegott ut :)
Jag har precis ätit din vitkålscarbonara. Snabbt, enkelt och GOTT :)

Kram C

Erika Skogly sa...

Jag har också testat receptet och tyckte det var supergott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...