söndag 10 mars 2013

Kruskaklirutor (LCHF)

Kruskaklirutor

Frukost i TV-soffan framför finalen i Melodifestivalen. Det har blivit en mysig tradition att hela familjen äter frukost framför TV:n på söndagarna de senaste veckorna. Idag tittade vi på finalen vilket betyder att det troligtvis inte blir fler TV-frukostar på ett tag.

Frukosten bestod i de här goda brödrutorna. Jag har utgått från Åses kesobröd men jag har gjort lite små förändringar i receptet. Eftersom jag inte bakade dem med keso tyckte jag inte att jag kunde kalla brödet för kesobröd, det fick istället heta kruskaklirutor. Ett väldigt gott och mättande bröd tyckte hela familjen.
KRUSKAKLIRUTOR (LCHF)
4-6 st

3 ägg
125 g creme fraiche
2 msk kokosfett
0,75 dl kokosnötsmjöl
1,5 msk fiberhusk
4 msk kruskakli *
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk linfrön

Gör så här:
Vispa ihop ägg och creme fraiche. Smält kokosfettet och rör ner. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör ner i äggblandningen. Låg smeten svälla 5-10 minuter. Lägg degen på en plåt och platta till. Skär degen i 4-6 rutor. Grädda ca 15 minuter i 200 grader.

* Tänk på att kruskakli inte är helt garanterat glutenfritt om ni är känsliga för gluten.


Jag har utgått från ett recept från 56kilo.se


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

monkan sa...

Vilka trevliga söndagsfrukostar! Mysigt! Ni får spela in något annat program att se på nu då?

Här hemma gillar vi också söndagsfrukostar - och lördagsfrukostar - att sitta länge, länge och läsa tidningen, äta gott och planera inför dagen! ;)

Rutorna såg goda ut!

Kram /M

Unknown sa...

Gott med nybakat! Alltid bra med nya recept på lchf-bröd!
Ha en fortsatt fin söndag!
Kramar!
//Lana

Anna sa...

Ser gott ut! Jag har väldigt svårt för keso tyvärr så detta skulle passa mig bättre :P

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Verkar gott! Tänk ändå på att kruskakli innehåller 24,9 g kolhydrater per 100 gram. 4 msk enligt receptet blir då 14, 9 gram totalt. Men bara man inte äter för många rutor då ;-)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Kikki Sandström: Tror inte att din beräkning stämmer. Jag får det till att 4 msk (0,6 dl) kruskakli innehåller 3 g kolhydrater. 1 dl kruskakli väger 20 g. Sen tillkommer självklart kolhydraterna för övriga ingredienser, men 3 g tycker jag inte är så mycket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...