onsdag 6 mars 2013

Mejerifri LCHF-pasta

Mejerifri LCHF-pasta

Äntligen ett pastarecept som jag tycker om! Den vanliga LCHF-pastan som alla verkar gilla faller mig tyvärr inte alls i smaken, tror att fiberhusksmaken tar överhanden i det receptet. När Lana visade sitt mejerifria pastarecept blev jag nyfiken och ville prova. Receptet innehöll visserligen fiberhusk men även kokosnötsmjöl vilket jag hoppades skulle dölja fiberhusksmaken. Jag lagade lasagne med dessa lasagneplattor och det blev fantastiskt gott. Den konstiga smaken som jag tycker att fiberhusk kan ge ibland kände jag inte alls i dessa pastaplattor.

Hela familjen tyckte att lasagnen var jättegod och jag kommer garanterat att göra denna pasta igen. Jag ska även testa att göra tagliatelle av pastan och servera den tillsammans med en krämig sås.



MEJERIFRI LCHF-PASTA

4 ägg
1 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1 tsk salt

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i fiberhuskblandningen. Låt smeten svälla i 10 minuter. Vispa sedan ihop degen igen.

Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på varsitt bakplåtspapper, lägg plastfolie eller ett oljat bakplåtspapper över och kavla försiktigt (det är lite knöligt men arbeta försiktigt och lite i taget). Min deg täckte lite mer än halva bakplåten. Dra försiktigt bort plastfolien eller det övre bakplåtspapperet. Tillaga i ca 10 minuter i 125 grader (varmluft). Ta ut och skär pastan i lasagneplattor eller tagliatelle.


Receptet hämtat från Ryskadockor


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Åh jag gillar inte heller vanlig lchf-pasta så ska def prova det här!

cosmoscatten sa...

Spännande :)

Erika Skogly sa...

Jag har aldrig provat göra LCHFpasta, endast bytt ut mot zucchini. Man kanske skulle testa...

Unknown sa...

Vad roligt att du gillade receptet! :) Vi alla i familjen älskar denna lchf-pastan! Och så perfekt för mig med mejerifri! :)
Tack att du länkade till mig!
Kram
//Lana

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Jag måste också ta och testa det! Sparar!

Hanna sa...

Vad gott det låter!

Anonym sa...

Hej!

Vad är skillnaden mellan kokosmjöl och kokosnötsmjöl? Är det samma sak med olika namn?

Anonym sa...

Vilken bra blogg du har, här kommer jag hålla koll på i framtiden =)

Elisabeth sa...

Låter jättegott ! Till hur många portioner räcker det?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Kokosmjöl och kokosnötsmjöl är samma sak. Jag använder kokosmjöl från Aman Prama.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Elisabeth: Jag vet inte riktigt hur mycket det blir om man äter det som pasta med sås till. När jag gjorde lasagne gjorde jag en hel sats (enligt receptet) men använde inte riktigt allt (till 4 pers).

Anna sa...

Ska absolut provas!! Men ger det inte kokossmak? Det tycker jag är det värsta med kokosmjölet, att allt smakar lite kokos!! Det kan gå an i kakor men inte i annat!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anna: Jag tycker inte att pastaplattorna smakade kokos.

Anonym sa...

Hej! Måste man använda varmluft? finns det ett annat alternativ?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Det går utmärkt att köra pastan i 150 grader i ca 10 minuter, en plåt i taget. :)

Nathalie sa...

Åh, det här måste jag prova! Tack för tips!
Kram

Unknown sa...

Kan men ha mandelmjöl ustället

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Hanna Lind: Jag har inte testat, så jag vet inte. Kanske kan det fungera, men smaken blir nog lite annorlunda. Om man tar mandelmjöl istället skulle jag ta lite mer.

biaweb.se sa...

Tack för receptet! Jag gjorde dubbel sats.
Nu har jag till 10 måltider.
Hoppas den går att frysa.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

biaweb.se: Den går jättebra att frysa, det brukar jag göra. Lägg gärna smörpapper mellan bitarna så klibbar de inte ihop.

Inger sa...

Detta är ett perfekt recept på egna plattor. Har använt det ofta o framför allt till personer som inte tål mjölk, gluten o majs.

Anonym sa...

Tack för suveränt recepttips! Lasagnen blev jättegod och prövade även tagilatelle och konsistensen och smaken gav äkta pastakänsla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...