onsdag 25 september 2013

Mejerifria matmuffins / scones (LCHF)

Mejerifria matmuffins

Jag bakade dessa mejerifria matmuffins till lunchfika i helgen. De blev väldigt goda och och jag fick önskemål om att baka dem fler gånger. Innan servering värmde jag på muffinsen i micron så att de kändes härligt nygräddade. Jag toppade mina muffins med valmofrön eftersom jag tycker om den smaken men självklart kan man välja andra frön efter tycke och smak.

Min personliga favorit är att äta dem med smör och ost... fast då är de inte mejerifria längre. Vill man hålla sig till mejerifria pålägg kan jag rekommendera skinka och en gurkskiva. Gott, gott!


Dela på mitten...

... och bre på smör!
(om man äter mejeriprodukter)


MEJERIFRIA MATMUFFINS / SCONES (LCHF)
6-8 st

1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1,5 dl pofiber
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
0,5 dl kokosfett utan smak (ca 40 g)
5 ägg

Topping:
Valfria frön (jag använde vallmofrön)

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en matberedare och kör runt så det blandas. Tillsätt kokosfettet och kör några varv. Häll i äggen och mixa. Låt stå ca 10 minuter. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller använd silikonformar. Klicka ut smeten i muffinsformarna och platta till. Strö över valfria frön. Grädda i 12-15 minuter i 200 grader. Låt svalna på galler under bakduk. Värm gärna i micro eller ugn precis innan servering så att muffinsen blir ljumna.

Tips enligt tidningen: Frys in överblivna muffins. Tina och fräscha upp genom att köra några minuter i ugnen på 150 grader.


Receptet hämtat från tidningen Allt om LCHF men jag har ändrat lite på tillredningssättet


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Stina - LCHF Sisters sa...

Åh det där lät ju supergott! Det måste jag verkligen prova och köra afternoon tea med "scones"! :)

Charlotta Sofia sa...

Dina bröd ser jämt så himla goda ut! Ska absolut testa :-)
Får jag fråga var du köpt dina formar? Förr fanns de liknande överallt men nu när jag vill ha såna hittar jag dem ingenstans.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Charlotta Sofia: Dessa muffinsformar är köpta på Rusta (tror jag). Köpte på mig några förpackningar när jag hittade dem. De är jättebra eftersom inget fastnar och muffinsen håller formen.

Anna sa...

Jag har nog aldrig testat matmuffins. Bara de utan mjöl :) ser jättegott ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...