torsdag 19 september 2013

En ledig eftermiddag

Kaffe

Hur har ni det? Själv är jag inne i en period när jag känner mig väldigt trött. Det måste vara de mörka morgnarna och kvällarna som gör det. Lite tråkigt att sommaren lämnar oss tycker jag men samtidigt hade jag en fantastisk fin semester så det känns ändå okey att hösten kommer nu. I förrgår var det lite burrigt och kallt så vi tände höstens första brasa i kaminen, väldigt mysigt! Det börjar också bli dags att tända ljus på kvällarna när det mörknat ute.

Idag har jag och Algot en ledig eftermiddag. När jag kom hem från jobbet lagade jag kokosgröt och drack en kopp kaffe. Kokosgröten är en ny favorit som både mättar och är jättegod. Det är väldigt gott att strö rostade, hackade mandlar ovanpå tycker jag.

Algot var trött efter skoldagen och la sig i sängen och läste böcker. Jag ska sätta mig vid pianot och spela, det är avkoppling för mig. Pianostycket jag övar på just nu är "River flows in you" av Yiruma. Ni kan höra Lana spela stycket här, otroligt vackert!

Kokosgröt med kanel och rostad mandel

Algot vilar och läser böcker

Avkoppling att spela piano

Favoritlåten just nu


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Kör LCHF till oss vuxna hemma hos mig, har svårt att få till det med barnen med skola, fritids mm. Hur gör Algot i skolan? Äter han vanlig mat där eller väljer han ut det bästa ur LCGHF-synpunkt?

/Elin

Jenny H sa...

Lyssnade på musikstycket du länkade till - väldigt vackert! Det gör mig sugen att köpa piano/keyboard och spela igen. Jag spelade som barn men var aldrig någon talang, inte alls bra på det och det blev bara ett "måste". Nu som vuxen kanske jag skulle uppskatta att spela - bara för kul skull. :-)

Provade kokosgröten för första gången idag till frukost, den var verkligen god! Påminde om mannagrynsgröt i smaken. Jag hade lingon till. :-)

cosmoscatten sa...

Jag är också så himla trött! Men det beror mer på ett spädbarn som ska matas 3 ggr på natten ;)

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Känner själv att jag blivit lite tröttare, speciellt den senaste veckan. Måste vara mörkret! Härligt med lite ledighet :)

Unknown sa...

Tack för ditt fina inlägg. Har barn som njuter av tystnaden och älskar att läsa. Fantastiskt fint stycke. Funderar på om det får spelas i november när jag ordnat en pianist till en kvinnofrukost med föredrag. Förra ggn hon besökte oss spelade hon ett mer okänt stycke av Grieg. Lycka ♥

monkan sa...

Verkar vara lite allmänt segt för alla! Jag tänker att hösten dröjde; sommaren var ju lång, och så poff! regn...och då gick luften ur! ;)

Duktig du är som spelar; jag kam varken spela el sjunga!

Trevlig helg! /M

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Elin: Algot äter den mat som serveras i skolan och på fritids. Han säger själv att han äter mycket grönsaker i skolan men jag vet också att han inte säger nej om det bjuds på o'boy en fredag på fritids. Vi pratar mycket med honom om bra kostval och jag hoppas att det kan hjälpa honom att själv göra bra val framöver.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Jenny Holmström: Lingon till kokosgröten måste jag testa, tack för tipset! Det är härligt att spela bara för att det är kul. :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Petra M: Det är härligt att se Algot försvinna in i sagans värld i en bok. :) Pianostycket är jättevackert, hoppas ni kan ha det på ert föredrag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...