lördag 7 september 2013

LCHF-pasta med squash, tomat och gorgonzola

Härlig pasta med god squashröra

Jag vill börja med att tacka för alla era fina kommentarer. Det värmer när ni berättar att ni testat mina recept och att ni tycker om dem. :)

Det är väl ingen som har missat att vi odlar egen squash i år! Även på mitt jobb har jag tjatat om all squash vi plockar och i veckan fick jag tips från en arbetskamrat om denna maträtt. Eftersom mina killar är något tveksamma till gorgonzola valde jag att testa detta ikväll när de inte var hemma och det var helt fantastiskt gott! Nu måste jag bara övertala man och son att de också tycker om det för jag vill äta det igen... och det snart!

Skalet på min squash var lite tjockt och hårt så jag skar bort det men om det är tunt kan man med fördel ha det kvar, då blir det lite färggrannare på tallriken.

Jag är så glad att jag hittat Lanas pasta-recept, det är så mycket godare än det med philadelphia (tycker jag). Nu kan jag helt plötsligt göra massor med pastarätter igen.



LCHF-PASTA MED SQUASH, TOMAT OCH GORGONZOLA
4 pers

Pasta:
4 ägg
1 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1 tsk salt

Röra:
Ca 700 g squash
20 coctailtomater (eller 4 stora)
Salt och svartpeppar
100-150 g gorgonzola

Gör så här:
Pasta: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i fiberhuskblandningen. Häll sedan ut smeten på två bakplåtspapper, lägg plastfolie över och kavla ut tunt. Ta bort plastfolien och tillaga i ca 10 minuter i 125 grader (varmluft). Ta ut och skär pastan i tagliatelle. Hit kan förberedas i förväg och förvaras i kylskåpet eller frysas in.

Röra:
Tärna squashen och ta bort kärndelen. Varva squashtärningar och salt i ett durkslag och låt stå och dra i minst 30 minuter (kan skippas om man är för hungrig för att vänta), torka sedan av vätskan från squashen. Tärna tomaterna. Stek squash och tomater tills squashen är lagom mjuk. Smaka av med salt och peppar. Ta av från plattan. Värm pastan och lägg på tallrikar. Fördela squashröran över pastan. Lägg bitar av gorgonzola överst och låt den smälta.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Erika.

Jag gillade receptet på LCHF-pastan. Vet du om den skulle fungera att göra tex. lasagne av?

MVH
Henrik

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Henrik: Det går jättebra att göra lasagne på lchf-pastan. Blir supergott! :)

Anonym sa...

Vad bra, har varit sugen på det ett tag nu nämligen men inte hittat nåt bra substitut.

Tack för svaret. :o)

Svetlana Driagina sa...

Och jag är glad att du gilla receptet på pastan! :)
Ja, visst kan man gör så mycket av denna pasta! Nu blev jag också sugen på att göra pastasallad! :) Låter så gott!
Ha en härlig kväll!
kram kram
//Lana

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vilket härligt vegetariskt recept! Ser så gott ut!

Ellen - LCHF och mycket annat sa...

Åh, det låter gott, men min man gillar heller inte gorgonzola ;-)

Godis för själen sa...

Mumsigt..

Fröken Nilsson sa...

Har ff inte testat den pastan men nu får det allt bli ändring på det i veckan!!
Ser ut som en ljuvlig måltid, gorgonzola är ju så gott!!!
Kraaam <3<3<3<3

monkan sa...

Jag tillhör ju de som gillar färskostpastan! Sist gjorde jag den med färskgetost!

Finns ju annan ost än gorgonzola som smälter fint - getost el fetaost el mozzarella. ;)

/M

lilla jag sa...

Det såg ju riktigt gott ut :) Ska testa den där pastan nån dag å se om det går hem hos de kräsna barnen ;)

Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...