tisdag 10 september 2013

Köttfärslåda med squash och bacon

Köttfärslåda

Den här köttfärslådan lagade jag förra veckan och den blev riktigt god. Jag gillar mat som tillagas i ugnen, det ger mig tid att plocka undan matlagningsgrejerna och duka matbordet medan maten lagas klart i ugnen.

Bacon och svamp är goda smaksättare och passar perfekt tillsammans med köttfärs. Jag gillade inte alls svamp till för något år sedan och nu tycker jag att det är jättegott, tänk vad ens tycke och smak kan ändras med tiden.



KÖTTFÄRSLÅDA MED SQUASH OCH BACON
4-5 pers

600 g squash
500 g köttfärs
250 g champinjoner
1 paket bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Curry
Kanel
Timjan
Chipotle
Salt och svartpeppar
2 dl riven ost (jag använde Västerbottensost)

Gör så här:
Tärna squashen. Skiva champinjonerna och finhacka den gula löken och vitlöken. Skär bacon i strimlor. Knaperstek baconet och lägg det sedan åt sidan för att rinna av på ett hushållspapper.

Stek squashen i baconflottet så den mjuknar något men behåller lite tuggmotstånd, ta ur pannan. Stek löken tillsammans med svampen. Tillsätt köttfärsen och fräs tills köttfärsen är genomstekt. Rör ner bacon och smaka av med curry, kanel, timjan, chipotle, salt och peppar. Ta av från spisen och rör ner squashbitarna och hälften av den rivna osten. Lägg röran i en ugnsform och toppa med resten av osten. Gratinera i 10-15 minuter i 225 grader till osten smält och fått fin färg.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Mmm...smaskens! Perfekt att laga sådan gratäng till vardag!
Ha en fin dag!
Kram kram <3 <3 <3
//Lana

monkan sa...

Det lät gott! Svamp är bra för det suger åt sig fett som en svamp!!! ;)

Och ser att du använder zucchini... ;)

/M

Unknown sa...

Smarrigt :)

Lena sa...

Riktigt, riktigt gott. Ska jag absolut göra igen.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Lena: Vad roligt! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...