fredag 12 april 2013

Laxfiléer i ugnen

Laxfiléer

Enklare och godare mat får man leta efter... i alla fall om man gillar lax! Ni som följt min blogg ett tag vet att jag älskar lax, det passar både till vardag och fest. Jag brukar passa på att köpa frysta laxfiléer när det är bra pris och förvara i frysen. Filéerna tar jag fram kvällen innan de ska ätas så att de får tina i kylskåpet. Att tillaga laxfiléer i ugnen kräver minimalt med arbetsinsats och ändå blir det så otroligt gott.

Har ni något favoritrecept med lax som ni vill dela med er av?



LAXFILÉER I UGNEN
4 pers

4 laxfiléer
Pressad citron
Salt
Svartpeppar eller citronpeppar
Ev. smaksättning (dill, paprikapulver...)

Gör så här:
Torka av filéerna och lägg i en ugnsform. Gnid in filéerna i pressad citron och salta och peppra. Ha eventuellt på smaksättning. Tillaga i 20 minuter i 150 grader.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Älskar oxå lax!!
En röra av majjo, purjo och västerbottenost på laxen o in i ugnen är urgott!!

Ha en fin helg :)

Ulle sa...

Hej!
Lax är så gott:-)
Jag brukar göra en röra på smör, cashewnötter, vitlök, lime, sambal olek, salt och peppar (vill man kan han ha lite sweet chilisås), koka ihop det lite och lägg på laxfileerna. Sen in i ugnen så att det får lite färg, gott gott, gärna med blomkålsmos till.

Sist jag gjorde blomkålsmos så följde jag ditt recept, där man tillagar blomkålen i micron, och det blev så mycket godare:-)

Maria sa...

Toppad med pesto (basilika el soltorkad tomater), olivtapenade är alltid gott! Getoströra likaså..
=)

Anna sa...

Jag håller med dig! Det är så gott och lätt att tillaga. Jag hade inte godkänt kommentarerna bara så du var med i tävlingen. Vinnaren är utsedd. Ha en fin helg! kram kram

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Mumma för laxälskare som mig!

Unknown sa...

Mums, lax är så gott!
Man kan göra fetaost- och majonnäsröra och toppa laxfiléerna med! :)
Ha en fin helg!
Kram
//Lana

monkan sa...

Lax är verkligen gott, snabbt och enkelt!
Majo blandat med dill som stryks över laxen och körs i ugnen blir förvånansvärt gott och laxen blir saftig.
/M

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Tänk att jag inte gillade lax förut, annat är det nu. Gillar bäst nån färskostblandning på laxen, soltorkade tomater, pepparrot och färska örter.

Angelica - Vardagsliv med LCHF sa...

Det enda jag kan tycka är svårt är hur länge en sån liten filé ska vara inne, för att bli genomlagad, men inte torr. Då tycker jag det brukar vara lättare med en stor filé. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...