måndag 22 april 2013

Kycklinggratäng med tomat- och ostsås

Kyckling med tomat- och ostsås

I helgen åt vi den här goda kycklinggratängen som blir extra smakfull eftersom den har både en tomatsås och en ostsås. Jag använde kycklingfiléer som jag tillagat i ugnen men vill man hellre steka bitar av kyckling går det lika bra. Jag serverade kycklinggratängen med en sallad och cashewnötter.

Just nu är det livat här hemma eftersom Algot har en kompis med sig hem från skolan och de leker för fullt. Själv håller jag på att baka ett bröd och ska snart sätta igång med kvällens middag, det blir mandelfisk med broccoli och kokt ägg. Vad äter ni ikväll?



KYCKLINGGRATÄNG MED TOMAT- OCH OSTSÅS
4 pers

800 g tillagade kycklingfiléer

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
1 msk torkad basilika
Salt och svartpeppar

Ostsås:
3 dl vispgrädde
1 dl riven smakrik ost (ex. Västerbottensost)
Salt och svartpeppar

Tillbehör:
Ev. cashewnötter
Sallad

Gör så här:
Tomatsås: Finhacka löken och paprikan och fräs tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen koka i ca 20 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.

Ostsås: Koka upp grädden och låt koka i ca 10 minuter. Rör emellanåt. Ta av från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

Gratängen: Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i botten på en ugnssäker form. Häll tomatsåsen ovanpå kycklingen. Fördela ostsåsen ovanpå tomatsåsen. Gratinera i ugnen 10-15 minuter i 200 grader tills gratängen fått lite färg. Servera med cashewnötter och sallad.


Jag har utgått från ett recept från Matplatsen


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Gratäng är så perfekt, allt på ett bräde liksom! Och västerbottenost tackar vi ju aldrig nej till:)

Maria sa...

Åhh gott!! Länge sen jag gjorde gratäng nu .. får kanske bli i veckan !
=)

Mitt liv som fru L sa...

Det där lät jättegott :) Men just nu är jag mest sugen på att pröva din avokado & räkröra...men varje gång jag handlar så är de stenhårda :(

Ha en fin kväll :)
Kram C <3<3<3

Unknown sa...

Gott och smidigt med gratäng! Älskar kyckling i alla möjliga varianter! :)
Ha en toppen tisdag!
Kram
//Lana

Anna sa...

MUMS! Ser jättegott ut, till nästa vecka så ska jag testa :D
Kramar

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Jag har haft lite svårt med kyckling, pga. konsistensen under en tid. Men det börjar gå över nu. Denna rätt ser ut som ett bra alternativ att testa som första alternativ.
Jag lägger in det i min receptsamling på bloggen med länk till inläggets sida på din blogg. Kanske nån fler hittar det då. Brukar ha rätt många som hämtar inspiration där. Kika om du är intresserad :-)
http://kikkisandstrom.se/recept

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...