tisdag 10 juli 2012

Kesofrutti med jordgubbsmos

Kesofrutti

Idag gjorde jag kesofrutti med jordgubbsmos till mig och sonen. Det blev gott och väldigt mättande. Eftersom jordgubbsmoset inte innehåller något socker har det ingen lång hållbarhet så det är bra att göra små satser som man äter upp direkt.

Det har regnat till och från hela dagen idag samtidigt som vi har haft det mysigt inomhus. Vi startade dagen med att titta på "Sommarlov" på TV. Jag minns när jag var liten och det var Solstollarna på morgonen på sommarlovet, det var lääääänge sen nu. Dagen fortsatte med lite huspyssel och en lat stund med min bok. Semester... det är så skönt!

Jordgubbsmos


KESOFRUTTI MED JORDGUBBSMOS
2 pers

Kesofrutti:
250 g keso
2 dl vispgrädde
2 krm äkta vaniljpulver

Jordgubbsmos:
100 g jordgubbar (frysta går bra)
1 krm äkta vaniljpulver

Gör så här:
Kesofrutti: Skölj keson ordenligt och låt den rinna av. Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret hårt och blanda med keson.

Jordgubbsmos: Lägg jordgubbarna i en kastrull och koka upp. Mosa jordgubbarna med en gaffel. Tillsätt vaniljpulver och låt koka några minuter. Låt svalna och servera till kesofruttin.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

Dannie sa...

Ser jättegott ut, kanske ska prova nästa gång jag lyckas hitta keso här!

Jonna sa...

Mums, det där ska jag testa! :)

Anonym sa...

Väldigt gott att blanda keso med turkisk yoghurt också....lika delar...

Anna sa...

De hotellet hade verkligen allt jag önskar mig. De som ligger nära centralstationen som jag bott på är detta, sedan clarion post hotell, first G, radisson blu och scandic europa. Den sista går att bo på, men inte mer :P Gillar när hotellet är så nära nordstan och spårvagnarna plus stationen :P

Unknown sa...

Låter jättegott! Kanske ska göra sådan "risifrutti" till mina barn...
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Tack för tipset!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anna: Perfekt, nu vet jag till nästa gång. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...