torsdag 5 juli 2012

Ugnspannkaka / Ostpaj (LCHF)

Ugnspannkaka med keso och hallon

Igår skulle vi äta fläskpannkaka men jag hade glömt att ta upp bacon ur frysen så jag ändrade mig och gjorde samma recept men utan bacon. Istället för lingon serverade jag hallon till pannkakan men jag tror att en sallad hade varit godare, keso däremot var väldigt gott till. Egentligen skulle jag nog kalla den här ugnspannkakan för ostpaj, tycker att smaken påminner väldigt mycket om paj.

Hoppas att ni har det bra i sommarvärmen. Själv har jag två arbetsdagar kvar sen blir det en veckas semster tillsammans med sonen. Därefter lite jobb igen för att sen äntligen ha semester tillsammans med hela familjen.UGNSPANNKAKA / OSTPAJ (LCHF)
4-6 pers

150 g riven ost (mild med hög fetthalt)
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
250 g keso

Gör så här:
Strimla bacon och stek knaprigt. Lägg den rivna osten i botten på en ugnsform. Blanda ägg, grädde och keso och häll ovanpå osten. Gratinera i ca 20 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.


Jag utgick från receptet på fläskpannkaka men tog bort baconet


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Lena sa...

Vilken trevlig blogg du har, ny läsare och jag kommer att fortsätta!! Soliga hälsningar från ett Östersund i sol idag : ) = lycka

Marja sa...

Åh, det där lätt ju jättegott!

http://bakasockerfritt.blogg.se/

Unknown sa...

perfekt variant på fläskpannkaka! I mina öron/ögon låter det t.o.m. godare utan bacon! :)
Ha en toppen dag!
kram
//Lana

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Har varit sugen länge på att testa ugnspannkaka, hade tänkt utgå från kesoplättar, det blir ju något liknande :) Ha det fint!

Siiri sa...

Supergott, tack fö receptet! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...