onsdag 11 juli 2012

Blomkålsrisotto med kyckling och champinjoner

Blomkålsrisotto

Vi hade rester av kycklingen vi åt i helgen och av den gjorde jag en blomkålsrisotto som blev väldigt krämig och god. Jag använde samma grund som till tidigare lagad blomkålsrisotto och smaksatte den med kyckling och champinjoner.

Idag ser det ut att bli uppehåll så jag och sonen ska ta en tripp till stan och göra några ärenden. Först ska jag fixa lite frukost till oss och kanske kan vi sitta ute och äta den. Jag passar på att njuta av semesterkänslan eftersom jag ska jobba igen nästa vecka.


BLOMKÅLSRISOTTO MED KYCKLING OCH CHAMPINJONER
3 pers

1 litet blomkålshuvud
1 gul lök
250 g champinjoner
2 tillagade kycklingfiléer
1 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
1,5 dl finriven parmesanost
Svartpeppar
Ev. salt

Gör så här:
Skiva champinjonerna och stek i smör, ställ åt sidan. Finhacka löken och grovriv blomkålen. Stek löken i en rejäl klick med smör tills den blivit blank. Häll i blomkålen och kycklingfonden och fräs i ca 5 minuter. Strimla kycklingfiléerna och häll ner kyckling samt vispgrädde och låt blandningen puttra i ca 10 minuter till en krämig blandning. Ha ner svampen och rör runt. Ta pannan från värmen och rör ner parmesanosten. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

monkan sa...

Risotto är något jag saknar, måste prova vid tillfälle.
/M

Therese sa...

Ser jättegott ut.

Sofia - nejtillkolhydrater.se sa...

Åh detta gjorde mig riktigt hungrig, ser gott ut! :) Ha en bra dag du också!

Unknown sa...

Låter otroligt gott! man kan göra så mycket av denna fantastiska grönsak! :)
Ha en toppen dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...