lördag 28 februari 2015

Osötad banansemla / Microsemla (mugcake)

Banansemla

Det här med microkakor är ju riktigt smidigt. Det går snabbt, det blir lika gott som om man tillagar dem i ugnen och det är enkelt att röra ihop om man får oväntade gäster. Perfekt med andra ord! Enda nackdelen jag kan komma på är möjligtvis att det inte blir någon yta på kakan, men det stör inte mig.

Så här i semeltider provade jag att göra en banankaka med kardemumma som jag tillagade i micron. Sen hade jag i fyllning och serverade den som en semla. Riktigt goda och uppskattade av hela familjen. Vill man ha en mindre söt kaka kan man minska mängden banan något.OSÖTAD BANANSEMLA / MICROSEMLA (MUGCAKE)
3 st

Kaka:
2/3 banan
2 ägg
6 msk mandelmjöl
3 msk kokosnötsmjöl
1 tsk mald kardemumma
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 msk mandelmjöl
1/3 banan
1-2 msk vispgrädde
1 dl vispad grädde

Gör så här:
Kaka: Mosa bananen och blanda med äggen. Blanda de torra ingredienserna i en liten skål och rör sedan ihop med äggblandningen (jag använde en gaffel för att röra ihop smeten). Smörj tre muggar med lite neutral olja och fördela smeten i muggarna. Kör i micron, en mugg i taget, på full effekt i ca 1,5 minut. Skälp ur kakan och låt svalna.

Fyllning: Skär toppen av kakorna och gröp ur en liten grop. Smula sönder den utgröpta kakan i en skål och blanda med mandelmjöl. Mosa bananen och blanda ner i skålen tillsätt grädde till önskad konsistens. Fyll gropen i kakan med fyllningen. Toppa med vispad grädde och lägg på locket.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Caroline sa...

Oj va spännande!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...