onsdag 10 december 2014

Mini-pastapizzor(LCHF)

Pastagranar på väg in i ugnen

I söndags åt vi små minigranar till lunch. Egentligen var det pasta som jag toppat med tomatsås, riven ost och skivade svarta oliver. Pastan tog jag ut granar av med hjälp av pepparkaksformar för att göra lunchen lite roligare.

Har du gäster är dessa roliga att servera som tilltugg innan middagen. Självklart kan man toppa med valfri topping, men här nedan kommer receptet på de mini-pastapizzor jag gjorde.

Gratinerade

Som små minipizzor


MINI-PASTAPIZZOR (LCHF)

Pastabotten:
4 ägg
1 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1 tsk salt

Tomatsås:
2 stora tomater
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 msk tacosås
1,5 tsk basilika
1,5 tsk oregano
0,5 tsk timjan
Salt och svartpeppar

Riven ost
Svarta oliver

Gör så här:
Pasta: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i fiberhuskblandningen. Låt smeten svälla i ca 5 minuter och fördela sedan smeten på två bakplåtspapper, lägg plastfolie över och kavla ut tunt. Ta bort plastfolien och tillaga i ca 10 minuter i 125 grader (varmluft). Ta ut och låt pastan svalna. Hit kan förberedas i förväg och förvaras i kylskåpet eller frysas in.

Tomatsås: Tärna tomaterna och skär vitlöken i mindre bitar. Blanda alla ingredienser alla mixa med en stavmixer. Koka upp tomatsåsen och låt den puttra i ca 20 minuter tills den tjocknat. Smaka av med salt och peppar.

Pastapizzor: Använd pepparkaksformar och ta ut små granar (eller andra former) av pastan. Fördela tomatsåsen på pastan och strö över riven ost. Skiva oliverna och strö över. Gratinera i 8-10 minuter till osten smält och fått fin färg.


Inspiration från @diadonna


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Lua sa...

Vilken underbar idé! Jag tjuvar den till helgens luciaplock!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...