söndag 14 december 2014

Lakritschokladfudge (LCHF)

Lakritschokladfudge

Julgodis gör jag gärna till jul och förra året gjorde jag flera olika sorters fudge. Redan förra året tänkte jag att jag skulle ha testat att smaksätta fudgen med lakritssmak, men det blev så många andra sorters julsgodis då så jag fick helt enkelt vänta tills i år.

Eftersom jag är den enda i familjen som tycker om lakrits hade jag kanske en förhoppning om att jag skulle få dessa för mig själv... så blev det inte riktigt. Tydligen var de goda, för så fort jag ställde fram ett fat så tog de snabbt slut.
LAKRITSCHOKLADFUDGE (LCHF)
Ca 20 st

50 g osaltat smör
2 dl vispgrädde
1 krm äkta vaniljpulver
Ca 1 tsk lakritspulver
40 g mörk choklad
Smält mörk choklad att doppa i

Gör så här:
Lägg smörpapper i en liten form, ca 10x10 cm. Lägg smöret, grädden och vaniljpulvret i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka tills smeten tjocknar (tog ca 20 minuter för mig). Ta av från plattan och rör ner lakritspulvret och ner 40 g choklad och låt det smälta. Rör om ordentligt. Häll upp smeten i formen, ställ i kylskåpet för att stelna.

Ta fram och skär fudgen i bitar. Lägg i frysen en kort stund medan chokladen smälter. Doppa godisbitarna i den smälta chokladen och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp och äts kalla.


Tips: Tillsätt honung eller annan sötning för att få ett sötare godis.


Om fudgen skär sig när den kokar kan du hälla 1-2 msk kall vispgrädde i en kall kastrull. Häll långsamt den skurna fudgen, lite i taget, ner i grädden under kraftig omrörning.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...