söndag 5 oktober 2014

Tävling: Vinn en Blend Active (smoothie-blender) från Breville

Blend Active från Breville

"Nu lanserar Breville en smoothie-blender speciellt designad för de som är på språng. Blend Active har avtagbara och bärbara flaskor som gör det enkelt att dagligen njuta av olika hälsosamma smoothies, proteinshakes och juicer på väg till jobbet, gymmet eller skolan. Perfekt för de som har ont om tid och vill ha en nyttig frukost eller mellanmål fyllt med sina favoritingredienser."

Här har jag något som jag tror och hoppas att du kommer att gilla, nämligen en tävling där du kan vinna en Blend Active från Breville.

Blend Active är en lätthanterligt blender perfekt för dig som vill blanda din smoothie direkt i flaskan. Blend Active rymmer 600 ml och flaskan tål både kokheta drycker samt att förvaras i frysen och den har en stark motor som klarar av att krossa is, frukt, grönsaker och nötter. Den är dessutom enkel att rengöra. Jag har provat den och jag tycker att den är väldigt lättanvänd och smidig.

För att vara med och tävla vill jag att du skriver en kommentar till det här inlägget och berättar vad du helst stoppar i din smoothie (har du ett favoritrecept får du gärna skriva hela receptet).

Tävlingen pågår till och med söndagen den 12 oktober 2014.

I samarbete med Breville

Mixa direkt i drickflaskan

Färdig att dricka


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

51 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Vilken fantastisk grej! En sån vill jag gärna ha! I min favoritsmoothie har jag hallon, vispgrädde och vanilj! Enkelt och gott!

Frida Larsson sa...

Min absoluta favoritsmoothie består av en skopa hallon-proteinpulver, ca 1 dl vatten och 2dl frysta hemmaplockade lingon, mix-mix-mix = ett ljuvligt rosa fluff!!

Unknown sa...

Turkisk yoghurt, småländska blåbär, ekologisk banan och vaniljpulver.

Malin S sa...

Hmm, när jag har mina nyttiga dagar mixar jag en smoothie med spenat eller grönkål, några hallon och ingefära och en skvätt citron och fyller upp med vatten. Sen är det ju rätt gott att lyxa till det och tex fira in helgen med att mixa frysta jordgubbar med hallonrom och lite is. Saknar en apparat som krossar isen åt mig så jag skulle gärna vinna en!

Anna Berglund sa...

Åhhh,precis en sådan som jag skulle vilja ha!
Med fem barn och mycket runt omkring skulle det ju vara underbart att kunna göra iordning en smoothie och ha med på vägen, i farten liksom!
Min favorit innehåller frysta hallon, avokado, spenat och grädde, och den står man sig länge på. ^^

Anonym sa...

Mitt favoritrecept kommer från Annika Sjöö och innehåller hallon, mandelmjölk, mandelsmör, chiafrön och kokosolja med apelsinsmak. Så god!! Jag tar gärna med mig smoothie till frukosten på jobbet så en sån här blender skulle passa mig perfekt!!

Anonym sa...

Mvh Frida Dohlnér

Maria sa...

Favoritingrediens är blåbär. Barnen tävlar om vem som får blåast tunga och funderar inte så mycket över andra ingredienser... :-)

Håller tummarna.

Anonym sa...

Ååååå vilken fyndig grej!! Min bästa smoothie består av lika del naturell:vanilj yoghurt, linfrö, björnbär och färsk mango. Mums!! Fr Helene M

Anonym sa...

Jag älskar att mixa kvarg, frysta blåbär och hallon och mango. Supergott! Vill man ha den lite blaskigare kan man byta kvargen mot yoghurt. Men det blir ganska tunnflytande eftersom det är frysta bär i.
Ha en härlig vecka!
Mvh Malin Svensk Björck
gizmobus@hotmail.com

Andrea Westin sa...

Hej! Åh, en sån skulle passa mig perfekt! Slippa dra fram stora mixern varje gång. Min favoritsmoothie gör jag på 1 avokado, 1 dl kokosmjölk, ca 1 tsk chiafrön, blåbär/hallon. Ibland kryddar jag med kanel, vaniljpulver eller kardemumma. Supersmarrigt och håller mig mätt länge. Tack för en läsvärd blogg!

Andreas Å sa...

Min favoritsmoothie är: Aroniabär banan, ingefära och vanilj. Supergod med härligt blålila färg!

En sån där blender skulle passa vår familj perfekt! Göra iordning några smoothies snabbt till frukost, eller som nyttig "mellis" efter jobb, skola o dagis.

Unknown sa...

Oh, den där vill jag jättegärna ha! Vi gör smooothie nästan varje dag. Till mej själv använder jag nästan alltid kokosmjölk. Älskar kokos! Till barnen (jag har 6 stycken:)) tar jag ofta banan, blåbär, fil, honung och lite vaniljpulver. Smarrigt! Tack för en kul tävling!

Semester & Mat sa...

Låter ju verkligen som att det vore en pryl som jag borde ha hemma, kunna mixa ihop och sedan ta med på nattjobbet.
Vill ju inte äta alltför riktigt på natten, men något lättare måste man ju alltid få i sig och det är då jag brukar fuska med smörgåsar...

Men hade jag mig en sådan, du skulle jag experimentera hejvilt :)

Jag är ju inte någon smoothie-människa (än), men första tanken är spenat.
För det ska ju vara riktigt nyttigt och så sällan man får till det i matlagningen hemma.

* hoppas hoppas... *

Ulla-Karin sa...

En sådan här nätt maskin hade varit helt perfekt för mig - en kvinna på språng som nästan varje morgon mixar mig en smoothie, ofta blir det denna nyttiga:
1 Glas
En stor näve färsk spenat
½ Banan
1 dl Mango, fryst
1 dl Ananas, fryst
1½ dl Sojamjölk
ev 1 msk Tjock yoghurt

Anonym sa...

Det finns mycket jag helst stoppar i, men ett ägg att alltid fint. Håller mig mätt längre! Hemma hos mig blir det ibland mer gröna smoothies och ibland mer fruktiga/bäriga. Kokosmjöl och avokado är även det två smaskiga ingredienser!
/lchfserro

Sofie sa...

Frusna bananslantar(eller kylskåpskall banan ifall det jag inte har frusna), frusna hallon, kvarg och en stor klick med jordnötssmör! Inga speciella mått, vill jag ha mer smak av någonting då tar jag bara i extra av det!

Anonym sa...

Den skulle suttit som en smäck i mitt kök! Jag med min röriga adhd-hjärna skulle verkligen behöva ett sånt smart verktyg i min vardag :-)
Jag skulle lägga i banan hallon blåbär o keso o grädde. Smaksatt med vaniljpulver o lakritspulver. Ha en bra dag allihopa :-)

sveajessica sa...

Ååååå en sån behöver vi:) jag kör mkt gröna smoties med avokado grönkål spenat citron å vatten såklart. Barnen kör mkt hallon banan och yoghurt hoppas hoppas

Jonna sa...

Hej Erika!
Jag såg precis ett annat blogginlägg om denna och tänkte "åh en sådan skulle jag behöva". Min vanliga mixer gick nyss sönder!
.. och så hamnade jag på din blogg kort efter. Ödet kanske?

Min favoritsmoothie/näringsdryck just nu är:

"Näringsbomben":
- 1,5 dl näve spenat
- Ett blad grönkål
- 1 dl blåbär
- 1 tsk gurkmeja
- 1 dl kokosmjölk
- Ca 2 dl vatten

Mixa allt och drick!

Först tyckte jag att den smakade sådär, men ju fler gånger jag druckit den desto godare blir den.
Nu älskar jag den!

Jag har själv IBS och har utformat smoothien enligt detta, tex valt att ha gurkmerja som ingrediens då detta är antiinflammatoriskt. Min mage blir väldigt bra efter denna smoothie! :)

Hannan sa...

Oh. HABEGÄR på den :) Min mixer gav upp i våras och ja, har inte kommit mig för att skaffa en ny än. Saknar mina favvosmoothies som består av turkisk yoghurt, kokosflingor, hallon & blåbär.

Anonym sa...

Helena i Uppsala
Yoghurt, morot och fänkål för lite lakritssmak.
Jag har ännu inte riktigt upptäckt smoothies men varje morgon fixar jag till ett glas yoghurt med olika smaktillägg. För att det ska bli drickbart rör jag i vatten, så det är väl en slags smoothie men med stora fruktbitar ibland.
Det är kanske dags att prova riktiga smoothies nu!?
Kollar 13 oktober om jag haft tur.

Cecilia Hj sa...

Min 6 åriga dotter har börjat intressera sig för att göra smoothies. Oftast blir det med naturell yoghurt och frysta jordgubbar. Gärna lite vanilj eller honung i.

Hoppas på att vi kan få några trevliga stunder i köket tillsammans med en ny mixer. :-)

Linn sa...

Jag är rätt duktig på göra standard bärsmoothies. Som "bas" använder jag oftast kvarg eller naturell yogurt. Brukar blanda ner hallon, blåbär och banan. Inga direkta mått, brukar ofta måtta med ögonen och smaka mig fram tills jag är nöjd. Toppar med kokos, cashewnötter eller frustna bär.

Hoppas på att vinna denna snygga och smidiga blender! Skulle underlätta väldigt mycket :)

Theresia sa...

Åh vad roligt det skulle vara att vinna denna! När jag gör smoothie brukar jag använda citron, vitlök, ingefära, kokosmjölk, frysta hallon, kanel, kardemumma och en gnutta cayennepeppar. Detta blir en pangnyttig och inflammationsdämpande smoothie med många olika nyttiga egenskaper.

Anneth Strinnholm sa...

Jag dricker så sällan smoothies just för att det är så pyssligt att diska och greja efteråt - så skönt det ser ut med en mackapär att bara slänga ner vad man vill i och så gör den nästan hela jobbet utan onödig disk.

Jag skulle använda riven ingefära, rosa grapefrukt, en gnutta färsk röd chili och så hallon för en både söt, syrlig och het rosa skapelse, så här i oktober.

K sa...

Favoritingredienser är hallon och kanel och jag hoppas att jag vinner:)

Anonym sa...

Försöker "lura" i min son som är allergisk mot 58 olika livsmedel så många bra lchf-produkter som möjligt. Inte lätt när han inte tål varken ägg, mjölkprodukter eller cocos. Nu har han upptäckt smoothies och där går det att "dölja" både spenat och avocado blandat med hans favoriter banan, cacao och rismjölk. Ibland tar han med en till skolan eller träningen och denna behållare såg ju grym ut som min son skulle säga!! ;). //Johan via mamma Pernilla Engblom

Anonym sa...

Hej!

I min favorit-smoothie mixar jag vaniljyoghurt, banan, kanel, riven färsk ingefära, en tesked pressad citron och en handfull blåbär. Ekologiska produkter naturligtvis! Efter en sån här håller man sig pigg hela dagen :)

Vänliga hälsningar, Anna (annagrevillius@gmail.com)

Sara M sa...

Åh så länge jag har suktat efter en sådan här! Jag är verkligen i behov av en då jag stiger upp tidiga morgnar och varken har tid eller aptit att fixa något och att bara mixa ihop en smoothie med massa bär hade verkligen varit toppen! Just nu använder jag en gammal stavmixer och mixar smoothies som jag sedan häller upp i plastburkar och tar med, men detta hade varit så praktiskt och bra!

Mitt bästa recept är att mixa ca 2-3 dl jordgubbar(hallon är farligt gott också!), 1 stor banan och massa vaniljpulver. Om man äter mjölkprodukter är det även gott med mjölk i så att det blir rinnigare, eller naturell yoghurt eller kvarg. Själv tycker jag det blir godast med bara frukt och bär!
En annan favorit är att mixa 2-3 dl blåbär, 1 stor banan, kanel och en bit färsk ingefära- mums!

Anonym sa...

I min favorit smoothie lägger jag
Frysta jordgubbar
Jordnötssmör
( vatten)

Låter äckligt? Den är jättejättegod
Lovar!
Hälsningar Anna
elisabethsdotter@hotmail.com

Lina sa...

Oj vilken smart grej!

Jag älskar smoothies, förut gjorde jag nästan bara på frukt och bär men har insett hur gott det kan vara att slänga med lite grönsaker också, min favorit är faktiskt en grön smoothie!

1/2 avokado
en näve spenat
lite grönkål
några cm riven ingefära
rivet limeskal eller en msk limesaft
iskallt vatten
ev lite mynta eller citronmeliss om man gillar det

Mixa ihop och få en mättande, nyttig och vitaminrik start på dagen!

Carola L sa...

Jordgubbar, nässlor och ingefära + apelsinjuice är en riktig hit!


tavlingar(at)officefixarna.com

Hanna sa...

Vilken fiffig grej! :)

I min favoritsmoothie stoppar jag:
2 dl havremjölk
1 dl bär (helst hallon/blåbär)
1/3 banan
1 kub fryst babyspenat
1 rejäl klick mandelsmör
Någon tesked kanel eller vaniljpulver
Någon tesked gurkmeja

Såå schmarrigt!

Sandra sa...

Mina smoothies är ganska enkla. Oftast består de av kokosmjölk, proteinpulver, halvfrusna bär och banan och eventuellt lite kanel eller äpple. Måste prova på med grönsaker i och sådant, det verkar spännande och gott!

Det låter perfekt att denna klarar av att krossa is och t.o.m. frysas! Har aldrig hittat någon sådan innan, trots flera recept som innehåller just isbitar, något som jag tvivlar att min mixer klarar av.

Lillasyster sa...

Min favoritsmoothie består av hallon , rysk yoghurt och grädde. Gärna lite linfrön, solros och physsilum? För magens skull.
Jag önskar mig en blender att köra runt mina ingredienser i några sekunder. Det blir så läskande med den röda färgen. Jag äter alltid först med ögat.

Unknown sa...

Den vore ju superkul att vinna���� Mitt favoritrecept som man kan göra i stället för glass är min Glasssmoothie: 2ägg, 2dl mjölk, 2dl grädde, 1tsk vaniljpulver, frysta hallon och fryst mango. Ev. Lite extra sötning som sukrin efter smak och tycke. Lite fredagsmys-tips����

Anonym sa...

I min favvosmoothie har jag lingon, turkisk youhurt, banan, vaniljpulver och kanel... mums!! :)

Anonym sa...

Choc-mint-chock (4 små glas)

En smaskig dessertsmoothie!

4 dl rysk yoghurt
1 dl grädde
6-8 bitar krossad mintchoklad, minst 70 %
4-6 isbitar
3 msk rostade kokosflingor (gärna ekologiska)
8 blad mynta + några att dekorera med

Mixa allt utom kokosflingorna. Garnera med dem + resterande blad mynta.

p_allegrini@hotmail.com

Lena sa...

Ser fantastisk ut och skulle passa bra för tonåring att ha med sig till skolan där utbudet av mat inte är det bästa. Jag använder mig av avocado, hallon, ägg, nötsmör och kokosmjölk

Unknown sa...

Hej.
Egen favorit efterrättssmoothie gör jag av 100g frysta hallon, 100g frysta jordgubbar, äkta vanilj extrakt och 2 dl vispgrädde.

Perfekt som en sorbet om man blir snål på nåt sött nån gång. LCHF ftw.

Simon

Noelles sa...

För att barnen ska slippa dåligt mellanmål (dvs glutenstinn smörgås med lättmargarin)brukar jag hämta tidigt och ta med egen mellis. Det hade varit perfekt att kunna ta med en nygjord smoothie på exempelvis ekologisk fet yoghurt, egenodlade bär från frysen och en skvätt kokosmjölk. Bara det bästa åt mina barn såklart!
/Noelle

Anonym sa...

Favoritsmoothie hos oss är gjord på:
Frysta hallon och blåbär (har en son som älskar drottningssylt)
1 banan
Vaniljyoghurt
1 ägg
Havregryn

Mumsig smoothie som mättar och håller barnen glada länge.

Jessica Hellström
jessica_hellstrom@hotmail.com

Alexandra Lundberg sa...

Att under en o samma vecka få 3 tragiska sjukdomnsbesked i familjen och en vattenskada i vårat helt nybyggda hus har verkligen tömt oss på energi och lust. Så att kunna underlätta matintaget med en enkel apparat skulle nog sitta gött nu!
Den smoothien som jag gör oftast hemma består av kokosmjölk, mandelmjölk, fryst banan, vanilj, kakao och en skvätt starkt kaffe! Bra start på dagen tycker jag!

Anki Ring sa...

Den ser ju supersmidig ut 👍 Skulle gärna ha en sådan till min "smutti" som vi kallar dem 😊

Jag blandar rysk yoghurt, ägg, grädde och frysta hallon. Blir supergott och mättande!

madelaine.haglund@hotmail.com sa...

Jag är med och tävlar =) Min mixer har jag haft i många år och den börjar säga upp kontraktet. För två månader sedan blev jag mamma och nu är det dags att ta tag i ett hälsosammare liv för att få mer energi. Denna skulle vara perfekt, eftersom jag många dagar inte hinner äta något riktigt innan sambon kommer hem. Så här kommer något som både jag och sambon kan njuta av. Han är annars allergisk mot mycket grönsaker, frukt och bär.

Denna är med ekologiska ingredienser och frukt samt inhemska bär: Kvarg/turkisk yoghurt, jordgubbar, hallon, isbitar, 1 banan, lite vanilj och en skvätt mjölk.

Loparflickan@hotmail.com sa...

Min favorit är spenat, färsk ingefära, citron, zucchini, selleri och mango. Späder med lite vatten eller cocosvatten.

Anonym sa...

Hej hej...

Jag har varit på "jakt" efter en sån här blender ett tag och att få chans att få vinna är ju en fantastisk möjlighet. Det som är extra bra att den krossar is, för när jag har tittat runt är det inte alla som har denna braiga variant som man enkelt kan ta med sig som och som också krossar is. Så det är helt klart ett plus och nu hoppas jag på tur.

Här hemma blir det oftast smoothies utefter vad som finns hemma men helt klart är det enkla bland det bästa.
Jag föredrar avokado, hallon turkisk yoghurt samt agavesirap och eventuellt lite vatten för konsistensens skull. Simpelt men ack så gott

Trevlig helg/ Linda H

Pia.sj sa...

Åh vilken fin skapelse! Smoothies i överlag är vår livräddare, med en liten mjölkallergisk dotter som vägrar dricka de kalciumberikade dryckerna. Förutom när de göms i en smoothie bakom frukter och bär!

Min personliga favorit innehåller avokado, frusna hallon, rysk yoghurt, vaniljpulver, färsk riven ingefära, lite pressad lime och kardemumma. MUMS! (Lite cayennepeppar för extra bett fungerar finemang!)

Leena sa...

En sån här blender skulle jag gärna vilja ha. Perfekt med flaskorna till att ta med smoothies i till jobbet.
Jag har oftast kokosmjölk i mina smoothies. resten av ingredienserna beror på vad jag har hemma men favoriter är mango och spenat.

Lotte sa...

Inspiration kommer från Ulrika Hoffer ... Havredryck, ett par dadlar lite frusen banan, några nötter, kanel, ev kardemumma, vaniljpulver, proteinpulver och en rågad tesked kokosfett. Brukar bli en termos i elvaåringens ryggsäck på torsdagar då det lång skoldag med träning direkt efter!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...