fredag 7 mars 2014

Tortillachips (LCHF)

Tortillachips

Blir det fredagsmys med tacos till helgen? I så fall ska du få ett tips på ett gott tillbehör. Dessa tortillachips är krispigt goda och passar utmärkt som tillbehör till tacobuffén. Bara goda att äta som de är med lite dipp också om man vill.



TORTILLACHIPS
(3-4 pers)

2,5 dl mandelmjöl (125 g)
1 äggvita
0,5 tsk salt
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk paprikapulver
1 krm spiskummin
1 krm cayennepeppar

Gör så här:
Blanda mandelmjöl och kryddor i en bunke. Häll i äggvitan och vispa med elvisp samtidigt till en smulig deg. Ta degen i händerna och tryck ihop. Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg plastfolie över. Kavla ut tunnt. Dra försiktigt bort plastfolien och skär upp degen i chipsbitar. Grädda i ca 15-20 minuter i 150 grader, stäng av värmen och låt chipsen stå på eftervärme ett tag tills de är knapriga. Låt tortillachipsen svalna på plåten.


Jag har utgått från ett recept från Under vårt tak


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

Under vårt tak sa...

Hej Erika

Vad roligt att du gjort "chipsen", fina kanter!

Tack snälla för din länkning!

Magnus & Jenny

Anonym sa...

Tack för alla fina recept du delar med dig av!
Helena

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Under vårt tak: Jag har "snott" sonens verktyg för lek med lera, den ger fina kanter. Funkar superbra att dela degar med. :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Helena: Tack själv för att du läser här. Är roligare att dela med sig när det uppskattas. Trevlig helg!

Anonym sa...

Tittar in till dig ibland men har aldrig kommenterat! Idag gjorde jag tortillachipsen och de var ju fantastiska! Tack för en fin blogg. Dina recept känns så fräscha!

Jennie sa...

Hej Erika.
Provade att göra detta recept efter att jag googlat på tortillas. Supergoda. Länkade till dig från min blogg men såg nu att du hittat det från en annan men på den sidan kunde jag inte hitta själva receptet. Tack för en inspirerande blogg.
Trevlig helg!
Kram

Anonym sa...

Väldigt onyttigt.. Innehåller för mycket Omega 6 fetter... Det som är felet med LCHF.. Alla tror att de kan äta vilka fetter som helst..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...