måndag 3 mars 2014

Pulled pork (Crock Pot)

Pulled pork

Vi äter ofta pulled pork och nuförtiden lagar jag den i min Crock Pot. Marianden varierar från gång till gång, lite beroende på vad jag är sugen på. Oftast serverar jag pulled pork med sallad och kebabsås.

Har ni inte en Crock Pot går det utmärkt att göra pulled pork i ugnen, marinaden går att kryddas enligt eget tycke och smak även där.




PULLED PORK (CROCK POT)

1 fläskkarré i bit
1,5 dl vatten (gärna uppkokat)

Marinad:
1 dl rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Kryddor efter eget tycke och smak *

* Jag använde dessa kryddor denna gång:
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk löppulver
1 krm spiskummin
Pudra i lite kanel, curry och cayennepeppar

Gör så här:
Lägg fläskkarrén i Crockpoten. Blanda marinaden och häll över köttet, gnid in marinaden så att hela köttbiten blir marinerad. Häll vattnet bredvid köttet och lägg på locket. Tillaga på låg värme i 8-10 timmar. Ta upp köttbiten ut grytan och dra isär köttet genom att använda en gaffel. Rör ner lite av skyn från grytan i det dragna köttet så att det inte blir så torrt och dessutom får köttet god smak från skyn.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Det är verkligen gott med långstekt kött! :)
Ha en fin dag!
Kramar!
//Lana

Fröken Nilsson sa...

Ljuvligt gott och enkelt!

Andy sa...

Låter gott, måste jag prova!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...