torsdag 27 mars 2014

Erikas frukostfrallor (LCHF)

Erikas frukostfrallor

Nygräddade frallor till frukost är både lyxigt och gott så i lördags när jag fyllde år bakade jag dessa goda frukostfrallor till frukost. Vi åt dem medan de var varma och den härliga doften av brödbak fortfarande kändes i huset. Det blev en mycket god start på födelsedagen.

Jag utgick från receptet på min frölimpa men tog bort lite mjöl och la till bakprotein och pofiber. Jag toppade dessa med vallmofrön men det går utmärkt att välja valfria frön eller varför inte riven ost på. Jag har i lite brödkryddor i min deg för jag tycker att det ger frallorna en god brödsmak. Frallorna blev jättegoda och det var inte sista gången jag bakade dem.

ERIKAS FRUKOSTFRALLOR (LCHF)
10 st

150 g (3 dl) mandelmjöl
30 g (1 dl) bakprotein (jag använde Bake pro)
50 g (1 dl) kokosnötsmjöl
17 g (1 dl) pofiber
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk brödkrydda
250 g kesella 10%, turkisk yoghurt eller creme fraiche
6 ägg

Toppa eventuellt med:
Valfria frön eller riven ost

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop kesellan med äggen. Vispa ihop allt och låt svälla ca 10 minuter. Forma degen till tio runda bollar eller klicka ut degen på plåten. Degen är väldigt kladdig, så läs gärna mitt tips på hur jag hanterar kladdiga degar. Ha på valfri topping. Grädda ca 20 minuter i 200 grader tills frallorna fått fin färg.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

8 kommentarer:

Carin B-H sa...

Vad är bakprotein? Bor i USA.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Carin B-H: Det är ett värmetåligt vassleprotein som är framtaget för att baka med. Jag har testat två sorter: One Bake och Bakepro. Det finns andra sorter också med de har jag inte testat.

Anonym sa...

kan man använda vatten i stället för vassalprotein?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Jag skulle använda 50 g mandelmjöl (ca 1 dl) istället för bakproteinet om jag ville byta ut det. Vatten skulle göra degen för lös.

Anonym sa...

Var köper man bakepro?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Bakepro går att köpa bl.a. hos Bodystore. Det går också att använda bakproteinet One Bake.

Unknown sa...

Er det almindeligt mandelmel eller fedyreduseret du anvender?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Karoline Vingborg: Det är vanligt mandelmjöl jag använder. Hade faktiskt inte hört talas om fettreducerat mandelmjöl tidigare, det ska jag kolla upp. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...