måndag 17 mars 2014

Tonfisklåda med squash och paprika

Tonfisklåda med squash och paprika

En vardagsfavorit som är återkommande här hemma är tonfisksås och till det äter vi oftast broccoli eller stekt squash. Tanken var att jag skulle laga den såsen idag men istället rörde jag ihop en röra, toppade med ost och skjutsade in i ugnen. Snabblagat och gott blev det.

Idag blev jag firad på jobbet med chokladtryfflar till kaffet och jag fick en biljett till chokladprovning av kollegorna. De känner mig väl (eller rättare sagt de känner till mina svaga sidor väl) och choklad säger jag ju inte nej till. Det ska bli intressant och gott att gå på chokladprovning.
TONFISKLÅDA MED SQUASH OCH PAPRIKA
5 pers

2 squash
2 paprikor
2 burkar tonfisk
3 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
Paprikapulver
Salt och svartpeppar
1-2 dl riven ost

Gör så här:
Tärna squashen och paprikan. Häll av vätskan från tonfisken och blanda fisken med creme fraiche, tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar. Blanda ner grönsaksbitarna. Häll röran i en smord ugnsform. Strö på riven ost. Gratinera i 15-20 minuter i 225 grader tills osten fått fin färg.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Låter jättegott! :)
Ha en underbar dag!
Kram kram
//Lana

Anonym sa...

Tack för inspirationen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...