onsdag 26 mars 2014

Banan- och chokladkaka (osötad)

Banan- och chokladkaka

Den här kakan bakade jag till mitt födelsedagsfirande med mina föräldrar och det är en banan- och chokladkaka. Jag valde att inte söta kakan med mer än banan och familjen var överens om att den blev alldeles lagom söt utan extra sötning. Kakan serverade jag med en klick lättvispad grädde.

Banan- och chokladkakan blev otroligt saftig och fantastikt god. Jag tror faktiskt att det är en ny favoritkaka. Någon gång ska jag testa att röra ner grovhackad, mörk choklad i smeten för det tror jag skulle kunna bli riktigt gott.

Kaka och en klick vispad grädde


BANAN- OCH CHOKLADKAKA (OSÖTAD)

5 ägg
0,5 dl vispgrädde (kan bytas ut mot vatten om man vill göra kakan mejerifri)
0,5 dl vatten
1,5 stora bananer (eller 2 små)
2,25 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa äggen och rör ner grädden och vattnet. Mosa bananen och vispa ner i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vispa sedan ner i äggsmeten. Fyll en smord springform, diameter 22 cm, med smeten och grädda ca 40 minuter i 150 grader. Känn efter med en provsticka om kakan är klar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset om hundspann i Sälen!! (Peakpoint) Nu har även vi varit där. Blev en perfekt födelsedagspresent till min man. Kan varmt rekommenderas. //Pernilla

Brittas mat sa...

Den ska jag göra till lillemans födelsedag!

Unknown sa...

mmm det låter supergott!!
Sparar till framtida test :)
Kraaam <3

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Pernilla: Vad roligt! Jag tyckte att det var fantastiskt kul. :)

Anonym sa...

Tack för din blogg och alla recept!! Bland dom bättre jag hittat! Kakan blev grym och jag gjorde som du tipsade om och grovhackade ner 100gr 70% choklad. Fantastico! Perfekt kaka före gymmet för att få lite extra tryck och uthållighet, samt efter träning för lite extra återhämtning, men även som gofika:-) tack igen för all inspiration.

//CH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...