onsdag 30 november 2011

Cole slaw

Cole slaw är jättegott. Det passar som tillbehör till det mesta. Jag blandar ofta på känn men använder ungefär dessa mått.


COLE SLAW

250 g finstrimlad vitkål (ca 7,5 dl)
2-3 dl turkisk yoghurt
0,5-1 dl majonnäs
0,5-1 tsk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Finstrimla vitkålen, gärna med mandolin eller med osthyvel. Knåda vitkålen med händerna så blir den lite mjukare. Blanda alla ingredienser och smaksätt med salt och peppar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Viktnedgangsomfunkar sa...

Jag tycker det är gott med lite rödlök och sambal olek i :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Viktnedgagnsomfunkar: Tack för tipset, det ska jag komma ihåg att testa. :-)

Henrik - Allt om LCHF sa...

Coleslaw är bara så gott. Vi äter det ofta hemma och det funkar ju till nästan allt. Roligt att den sallad man trodde var onyttigast blev den nyttigaste!

Ellen - LCHF och mycket annat sa...

Mums, coleslaw är verkligen smaskens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...