Blomkålsris är ett bra alternativ till vanligt ris. Väldigt gott tycker jag. Jag föredrar att äta det till maträtter med mycket sås.
BLOMKÅLSRIS (KOKT)
4 port
1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
Gör så här:
Riv blomkålen grovt (jag använder det grövsta rivgärnet i matberedaren). Koka upp lättsaltat vatten. Häll i blomkålen och låt den koka ca 30-60 sekunder. Sila av vattnet.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
2 kommentarer:
Blomkålsris är supergott! Men visst menar du 30-60 sekunder?
Vic: Ja, det ska vara sekunder. Tack för att du såg felet, nu är det ändrat. :-)
Skicka en kommentar