onsdag 23 november 2011

Vitkålscarbonara

En favorit som kändes svår att vara utan när vi började med LCHF var spagetti carbonara, det åt vi ofta och gärna. Efter några veckor med LCHF försökte vi med vitkål istället för spagetti och det blev jättegott. Nu är detta en ny favorit, gärna med ett glas rött vin till. Det är alltid min man som lagar den här maträtten och han gör ungefär så här.


VITKÅLSCARBONARA
2 pers

Vitkål, lagom till två personer
1 paket bacon
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
0,5 dl riven parmesanost
Salt och svartpeppar

Strimla och knaperstek baconet. Lägg baconet på ett hushållspapper för att rinna av. Strimla vitkålen fint och stek den mjuk. Vispa ihop grädden, äggen och parmesanen i en bunke. Ha i baconet i stekpannan tillsammans med vitkålen, ta av från värmen och häll på äggblandningen. Rör ordentligt tills såsen tjocknar, värm försiktigt igen om det behövs för att såsen ska tjockna. Ha eventuellt i lite salt (tänk på att både baconen och parmesanen är salta). Lägg upp på tallrikar och "carbonera", det vill säga ha på svartpeppar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

Fröken M sa...

Åh !! Carbonara är en av mina absolutaa favoriter så det här är en variant jag absolut måste testa :)

Eva S sa...

Helt underbar :) tack för det receptet.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Eva S: Vad roligt att du gillade det. :-)

Anonym sa...

Carbonera?!?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: "Carbonera" är väl inget riktigt ord, men det jag menar är att man inte ska glömma att ha på en massa svartpeppar på maträtten. Det sägs att rätten carbonara tillagades av en italiensk kolhustru som kryddade sin rätt med mycket svartpeppar. Svartpepparen såg ut som kol och på italienska betyder carbon just kol, därav namnet på rätten.

Madeleine sa...

Vad kul att jag hittat din blogg! Många saker att prova här :)

Zinnia sa...

Det skall jag testa! Det verkar jättegott! Jag önskar dig en skön vecka! Zinnia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...