tisdag 15 juli 2014

Första squashen

Första squashen

Även i år odlar vi egen squash i komposten och det växer så det knakar. Idag var det dags att skörda den första squashen och av den ska jag baka squashbaguetter. Ni minns kanske att vi odlade squash även förra året och att vi då åt squash på korsen och tvären under hela hösten. Jag ser fram emot ännu ett år med squashskörd.

Vill du ha idéer på vad du kan laga av squash kan du läsa mitt tips på saker att göra av squash som jag skrev förra året. Eftersom det kommer ätas en hel del squash här hemma ett tag framöver så kommer säkert ett och annat nytt squashrecept att publiceras här på bloggen.

Har du tips på något gott att göra av squash?

Det är ingen skillnad mellan squash och zucchini utan bara två olika namn på samma växt. Zucchini är det italienska namnet och squash är det engelska namnet.

Odling i komposten


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag upplever att squashen kan bli mjuk ganska snabbt. Hur gör du med förvaring för att få den att hålla sig fin länge?

Sara på Vardag.nu sa...

Zucchinisoppa är väldigt gott! Milt. Har ett recept på bloggen. Dina zucchinibaguetter ser väldigt goda ut!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Jag upplevde aldrig att squashen blev mjuk förra året och då hade vi ändå väldigt mycket som hela tiden låg. Jag förvarade i skafferi och kylskåp. Jag hade kanske tur... vet inte.

Anonym sa...

Det låter spännande att odla i komposten. Kan du inte ge en beskrivning på hur ni gör?
/Mia

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Mia: I ett inlägg från förra året (länk) berättade jag hur vi gjorde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...