onsdag 2 juli 2014

Amarettomarinerade jordgubbar med mandelcrunch och vispad grädde

Härlig efterrätt

I helgen när vi hade gäster gjorde jag den här efterrätten med amarettomarinerade jordgubbar, mandelcrunch och vispad grädde. Den är farligt god och en perfekt avslutning på en middag. Mandelcrunchen är densamma som till jordgubbsdesserten vi åt för ett tag sedan.

Jordgubbarna får en härligt nötig smak av amaretton men självklart går det att utesluta amaretto om man vill ha en alkoholfri dessert.


Toppad med mandelcrunch


AMARETTOMARINERADE JORDGUBBAR MED MANDELCRUNCH OCH VISPAD GRÄDDE
(Mandelcrunchet räcker till 8-12 pers beroende på storlek)

Mandelcrunch:
100 g smör
20 g (1 msk) honung
150 g (3 dl) mandelmjöl

Färska jordgubbar
Amaretto (går att utesluta)
Vispad grädde

Gör så här:
Mandelcrunch: Smält smöret och honungen. Rör ner mandelmjölet. Häll degen på ett bakplåtspapper och täck med plastfolie. Kavla ut tunt och dra sedan försiktigt bort plastfolien. Grädda i 7-8 minuter i 175 grader tills kakan fått färg men inte blivit bränd. Låt svalna och bryt sedan i bitar.

Skär jordgubbarna i bitar och lägg i en skål. Häll över lite amaretto och blanda om, låt stå några minuter. Varva sedan jordgubbar, vispgrädde och mandelcrunch i ett glas.


Receptet på mandelcrunch är hämtat från boken "Viktminskning med LCHF" av Åse Falkman Fredrikson (56 kilo.se)


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Lina sa...

Ååååh! Det här såg ju nästan FÖR gott ut. Så snyggt att servera det i glas också :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...