måndag 28 april 2014

Mumsig lasagne (LCHF)

Läcker lasagne med sallad

I flera veckor har jag gått och varit sugen på lasagne och igår blev det äntligen av att jag lagade det. Till lasagnen åt vi sallad, tomat och mozzarella. Lite ringlad olivolja över tomaten och mozzarellan blev pricken över i:et.

Jag använder bara Lanas mejerifria pasta nu för tiden och den är så god, har ni inte provat måste ni göra det. Den "vanliga" LCHF-pastan gjord på philadelphiaost faller mig tyvärr inte alls i smaken, däremot är den här pastan supergod.

Jag använder min vanliga köttfärssås till lasagnen, varför frångå ett vinnande koncept liksom. Självklart kan du använda ditt eget recept på köttfärssås om du vill.

Nu laddar jag inför en kortvecka på jobbet och en kommande långhelt. Förkylningen är på väg att flyga sin kos och jag känner mig så mycket piggare än förra veckan. Ha en trevlig kväll!

Varianter på lasagne:
Vegetarisk lasagne (LCHF)
Squashlasagne (LCHF)




Mozzarella och tomat


MUMSIG LASAGNE (LCHF)
8-10 pers

Pasta:
8 ägg
2 dl vatten
1 dl fiberhusk
4 msk kokosnötsmjöl
2 tsk salt

Köttfärssås:
1 kg köttfärs
2 gul lök
2 vitlöksklyfta
2 burk krossade tomater
0,5 dl osockrad tacosås, valfri styrka
3 msk köttfond
Kanel
Curry
Oregano
Timjan
Soja
Salt och svartpeppar

Ostsås:
4 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
200 g riven Västerbottensost
Salt och svartpeppar

Topping: Riven Västerbottensost

Gör så här:
Pasta: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i fiberhuskblandningen. Låt smeten svälla i ca 5 minuter och fördela sedan smeten på fyra bakplåtspapper, lägg plastfolie över och kavla ut tunt. Ta bort plastfolien och tillaga i ca 10 minuter i 125 grader (varmluft). Ta ut och skär pastan i lasagneplattor. Hit kan förberedas i förväg och förvaras i kylskåpet eller frysas in.

Köttfärssås: Finhacka löken och stek tillsammans med köttfärsen. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, tacosås och fond. Krydda med kanel, curry, oregano, timjan, soja, salt och peppar. Låt koka i 10-20 minuter.

Ostsås: Blanda creme fraiche och grädde i en kastrull och låt det koka upp. Ta av värmen och rör i osten så att den smälter. Smaka av med salt och peppar.

Lasagne: Varva köttfärs, ostsås och lasagneplattor i en ugnsform. Börja med köttfärs i botten och avsluta med ostsås på toppen. Toppa med lite riven ost. Gratinera i 15-20 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Servera med en sallad.


Receptet på ostsåsen är hämtat från 56kilo.se och receptet på pastan är hämtat från Ryskadockor


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Åh, vad längesen jag gjorde lasagne! :)
Nu måste jag bara laga den!
Tack för påminnelsen och tack för länkning!
Kramar! <3
Blir så glad att du lyssnar på låten då och då!:)

Unknown sa...

mmm nu blev jag oxå sugen!!! funderar på om jag skulle göra en fiskvariant, är supergott oxå :)
Skönt att du är piggare nu!!
Kraaam <3

Martina sa...

Mmmm så gott med lasagne och den där pastan måste jag definitivt prova. Jag som t.o.m fuskade med "riktig" lasagne häromdagen......men det var himla gott ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...